Woelig Water - Interactief Muziektheater


'Woelig Water' is een interactieve, educatieve muziektheatervoorstelling van Tijl Damen vol liedjes, sketches en acts over water, duurzaamheid en drinkwaterverbruik.

Geschikt voor: basisschool, bibliotheek, theater, festival (binnenlocatie), cultureel centruum, kinderopvang.

Inhoud:
De mens is een waterdier. Van vruchtwater tot drinkwater, van toiletbezoek tot plensbui: zijn hele leven is de mens omgeven door en afhankelijk van dit vloeibare goud. Maar wat weten we er eigenlijk van? Moeten we niet wat zuiniger zijn op ons water? En bovenal: hoeveel schoon drinkwater verbruik jij eigenlijk per dag?
In deze spetterende, educatieve voorstelling stort Tijl Damen een waterval van aanstekelijke liedjes, grappige sketches, muzikale acts en waterwetenswaardigheden uit over zijn publiek, waarbij 'Water' in alle facetten verkend wordt, zoals: Plastic soep, drinkwaterverbruik, waterbouw, kringloop van het water of zeespiegelstijging. De voorstelling zit vol interactie: het publiek wordt op allerlei manieren actief betrokken.

Praktisch:
- Geschikt voor de hele basisschool en als familievoorstelling.
- Deze voorstelling heeft ook een variant voor enkel de onderbouw (4-8 jr.)
- Voorstelling kan enkel binnen worden gespeeld in een ruimte die verschemerd kan worden.
- Lengte voorstelling: ca. 50 min.

Indicatie kosten:
Scholen:
- Eén voorstelling (hele school): € 995,-
- Twee voorstellingen (onderbouw/bovenbouw): € 1650,-
Er worden geen aparte reiskosten in rekening gebracht.
Tarieven theaters/bibliotheken op aanvraag.

Recensies:
Benieuwd hoe deze voorstelling ontvangen wordt? Hieronder vind je onder het tabblad 'recensies' een aantal reacties over deze show.

Deze voorstelling sluit mooi aan bij educatieve projecten rond de thema's natuur, water, duurzaamheid en leefomgeving, maar kan ook prima worden ingezet in het kader van cultuureducatie.

Over Tijl Damen:
Tijl Damen maakt en speelt muzikale theatervoorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen. Met ruim 250 voorstellingen per jaar is hij een veelgevraagd artiest. Tijl speelt zijn voorstellingen op basisscholen, in theaters en op (theater)festivals en evenementen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Tijl Damen schrijft en speelt interactieve, muzikale kindervoorstellingen/ familievoorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen. Afwisselende theatershows, opgebouwd uit aanstekelijke liedjes, live muziek, acts, humor en veel interactie met het publiek.

Als geen ander is Tijl in staat af te stemmen op zijn publiek en hen voor zich in te nemen. Of het nu kleuters zijn, een hele basisschool of complete gezinnen: met zijn ongeremde energie en enthousiasme trekt Tijl iedereen over de streep om, soms ondanks zichzelf, mee te doen.

Tijl speelt zijn voorstellingen in theaters, op festivals en evenementen en bij basisscholen en kinderopvangorganisaties. Zijn voorstellingen zijn geschikt voor zowel het regulier als het speciaal onderwijs. Bij iedere show stemt hij (soms zelfs tijdens het spelen) het niveau, tempo en inhoud af op de mogelijkheden en samenstelling van het publiek.

Tijl Damen begon ooit in het basisonderwijs als leerkracht, maar liet dat al vrij snel los om zich volledig te richten op het schrijven en spelen van liedjes en kindervoorstellingen. Inmiddels staat hij al bijna 15 jaar op het podium en speelt hij jaarlijks ruim 250 voorstellingen.

Speelgebied: heel Nederland en Vlaanderen. Tijl rekent géén aparte reiskosten.

Meer over Tijl Damen vind je op zijn eigen website https://www.tijldamen.com

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door CBS Maranatha, Winschoten op 02 november 2022 21:04
Een vrolijke, interactieve, muzikale show mét een boodschap!
door Bibliotheek Oosterschelde op 18 oktober 2022 08:31
Wat een topvoorstelling! Tijl is een ontzettend hartelijke en professionele entertainer die niet alleen zijn publiek van begin tot eind weet te boeien, maar hij weet ook nog op een hele leuke manier er een leerzame ervaring van te maken. Ik kan het iedereen(jong en oud) aanbevelen.
door Bs. De Springschans op 11 oktober 2022 05:02
Zowel de kinderen als de juffen hebben enorm genoten van deze show over water. Knap dat er met zulke simpele middelen, zo leuk muziek gemaakt kan worden! We hebben niet alleen gezongen, gedanst en muziek gemaakt, maar ook van alles over water en de kringloop van water geleerd!
door Orion College Noord op 09 oktober 2022 11:50
Onze leerlingen hebben enorm van de voorstelling genoten. Een indrukwekkend decor en Tijl wist in een mum van tijd alle leerlingen actief bij de voorstelling te betrekken. Geweldig! Ook de samenwerking verliep erg prettig.
door Het Kerspel op 08 oktober 2022 07:50
Jammer genoeg kan hierboven geen fan-tas-tisch worden aangevinkt, want wat hebben wij op Het Kerspel van de voorstelling \'Woelig Water\' genoten. De communicatie met Tijl verliep soepel en de reservering was snel rond. De kinderen worden tijdens de voorstelling actief (!) betrokken en dat viel zeer goed in de smaak. Tijl weet de zaal binnen no-time in de actiemodus (!) te zetten en in diezelfde tijd weer muisstil te krijgen. Onwijs knap! We hopen zeker dat je nog eens vaker bij ons langs wilt komen. ... \'PLASTICSOEP! PLASTICSOEP!\' ... Ik hoor het nog geregeld in de klas\/school voorbij komen.
door IKC Kethel op 17 juli 2022 04:19
Wat een spetterende show! Gebracht met veel enthousiasme en humor. Beide voorstellingen waren zeer compleet, origineel en pakkend. Heel mooi hoe je de vele facetten van water hebt weten te behandelen. Ook de oudste groepen, waren betrokken en enthousiast! Leuke liedjes die uitnodigen tot mee zingen (Ik heb je liedjes dan ook nog meerdere malen in de school gehoord) en een mooie educatieve boodschap die bij de kinderen bij blijft.
door OBS de Kyckert op 09 juli 2022 08:20
We hebben vreselijk genoten!! Echt gaaf hoe je met 2 niveaus rekening hebt gehouden! Echt geweldig!!
;