Theatereducatie


Wat is theatereducatie?

Kort gezegd komt het hier op neer: alles rondom theater en educatie. Dit kan gaan over een kindervoorstelling (kindertheater of jeugdtheater) en ook over een theaterles of theaterworkshop. Bij voorstellingen ben je is de activiteit receptief en bij de workshops en lessen is de variant actief. Leuke culturele activiteiten voor op school, zoals workshops en lessen kan je vinden op Kunsteducatie.nl

Waarom theatereducatie?

Net als bij andere kunstvormen die ingezet worden in het kader van kunsteducatie en cultuureducatie, is bij theatereducatie de ontwikkeling van talent en eigen creativiteit belangrijk. Maar bij actieve theatereducatie, is er ook sprake van groei en ontwikkeling op het gebied van het sociaal-emotief vlak. Want bij vrijwel alle theater (van improvisatie tot mime) is interactie met anderen nodig. Wij zien bij de lessen en voorstellingen van onze docenten en theatergroepen kinderen en jongeren tot ontwikkeling komen. En dat is prachtig!

Theatereducatie

Onderzoeken naar theatereducatie

Theatereducatie is een vakgebied waar sinds een aantal jaren onderzoek naar gedaan wordt. Er is door onder andere de UvA onderzoek gedaan naar theatereducatie. Hieronder verzamelen we de onderzoeken die wij kennen. 

Over de toekomst van Theater en CKV

Dit onderzoek betreft een veldonderzoek naar de rol van theater binnen Culturele en Kunstzinnige Vorming op havo en vwo. Het onderzoek schrijft o.a. over de geschiedenis van theatereducatie en kijkt naar de relatie tussen dit vakgebied en kunsteducatie. 
Je kan het onderzoeken downloaden via de website van de UvA. 

 

 

;