Presentatiedag


Wat is een presentatiedag?

De meeste impresariaten organiseren jaarlijks een presentatiedag. Op zo'n dag presenteren ze hun aanbod met voorstellingen. Zo'n dag wordt ook weleens de etalagedagen of een BAM-dag genoemd. Vaak worden ze aan het eind van de herfst of het begin van de winter georganiseerd. De meeste dagen zijn in november, januari en februari. 

Voor wie is een presentatiedag?

Een presentatiedag is speciaal bedoeld voor programmeurs van theaters en afnemers van grotere series aan voorstellingen. Op een presentatiedag zien ze een groot aantal voorstellingen en deze kunnen ze meenemen in de programmering van hun theaterprogramma. Ze kunnen op de presentatiedag afspraken inplannen met een impresario om alvast een voorstelling in optie te nemen. 

Kinder Poppentheater met licht

Kan je ook een voorstelling boeken zonder deze gezien te hebben?

We zien dat steeds meer scholen en theaters op basis van de informatie die ze vinden op Kindertheater.nl een keuze kunnen maken. 
Ze doen dit aan de hand van de volgende punten:

1. ze lezen over de voorstelling en bekijken Youtube-video's van de voorstelling
2. ze lezen de reviews van andere theaters en scholen
3. ze vullen het contactformulier in en spreken de artiest

Ook gebeurt het dat de scholen of theaters Kindertheater.nl bellen voor (gratis) advies. Wij helpen hen graag. 

Door deze stappen goed te doorlopen, krijgen ze een goed beeld van de artiest. 

Zelf geen tijd om naar een presentatiedag te gaan?

Onze adviseur(s) kennen de voorstellingen die gespeeld kunnen worden op locaties, zoals theaters, basisscholen, festivals, etc. Ze zien elk jaar heel veel voorstellingen en kunnen je een goed advies geven welke voorstellingen je het beste kunt boeken. Onze adviseur Albert heeft zelf een impresariaat gehad en kan je met zijn visie uitstekend ondersteunen. Bel hem gerust even op. 

Op welke data zijn er in 2022/2023 presentatiedagen? 

De impresariaten hebben inmiddels weer hun data bekend gemaakt. 

;