Boekingskantoor


Wat is een boekingskantoor?

Een boekingskantoor heeft meestal een groot bestand met artiesten die ze voor een evenement kunnen regelen, deze voorstellingen zijn doorgaans niet exclusief bij hen aangesloten. De kwaliteit van een boekingsbureau is, dat hij goede lijntjes heeft met een grote groep artiesten, impresario's en managers. 

Waarom schakel je een boekingskantoor in?

Een boekingskantoor geeft je een breed overzicht aan voorstellingen, waar je uit kan kiezen. Je schakelt hen in om een kindervoorstelling of kindershow voor jou op locatie te regelen, dit kan thuis zijn, maar ook op kantoor of op school. Boekingskantoren organiseren festivals, openingen van showrooms en allerlei andere feestjes. 

Studio 26, Kindervoorstelling

Wat maakt Kindertheater.nl anders dan een boekingskantoor?

Op Kindertheater.nl kom je direct in contact met de artiest. Daardoor maak je geen extra kosten voor een boeking. Daarbij kan je op Kindertheater.nl zelf zoeken middels de uitgebreide filters en de goede zoekfunctie. Daardoor kan je de voorstelling vinden die passen bij jouw gelegenheid. Selecteer de doelgroep, in welke provincie de plaats ligt waar er gespeeld moet worden en eventueel de achtergrond van de voorstelling en je krijgt een passende selectie die aansluit op jouw vraag.

Wat betaal je aan een boekingskantoor?

Boekingskantoren en impresariaten zijn meestal niet goedkoop. Ze verdienen door een extra heffing te vragen over een boeking. Zo'n bedrag kan variëren van 200 euro (bij een goedkope voorstelling) tot vele duizenden euro's. Natuurlijk verdienen ze meer aan een boeking van een bekende ster dan aan een net beginnende goochelaar. Het bedrag dat ze verdienen, komt bovenop het bedrag dat jij als klant moet betalen voor de artiest. Als klant betaal je dus altijd te veel geld, terwijl je via deze website ook direct in contact kan komen met de artiesten.

Theater Terra kindervoorstelling Koning Arthur

Wat is het verschil tussen een boekingskantoor en een impresariaat?

Een boekingskantoor is doorgaans écht iets anders dan een impresariaat. Een impresario richt zich op het managen van een aantal artiesten of een aantal groepen. Hij (of zij) heeft meestal een beperkt aantal artiesten in zijn 'stal'. Een boekingskantoor heeft doorgaans een hele lading artiesten in zijn bestand staan, die hij/zij kan regelen. Maar meestal zijn ze daar niet de manager van en kan je de artiest ook direct boeken via zijn of haar impresariaat. Een ander verschil is dat impresariaten vaak ook presentatie- of etalagedagen organiseren, boekingskantoren doen dit normaal gesproken niet. 

;