iSocial


Het leven van kinderen speelt zich ook voor een steeds groter deel online af. Deze steeds veranderende online wereld is voor de gemiddelde volwassene nauwelijks bij te benen. Maar hoe worden basisscholieren hier wegwijs in?

De voorstelling iSocial volgt 3 basisscholieren die hun weg proberen te vinden in de wereld van Internet en Social Media. Welke foto’s zijn geschikt om te delen? Wat is veilig? Hoe weet je of iemand echt is? Wat doe je als je beste vriendin een gênante foto van jou online zet? Al deze vragen komen voorbij in de voorstelling iSocial.

Na de voorstelling is er een interactief nagesprek onder leiding van de acteurs. Zij worden hier intensief in getraind. Daardoor zijn ze goed in het creëren van een veilige sfeer, waarin iedereen mee kan praten over deze constant veranderende onderwerpen. Thema’s die aan bod komen: privacy, cyberpesten, veiligheid, online do’s en dont’s, social media gebruik, online identiteit, vriendschappen en relaties en alles wat bij deze online wereld hoort.

De voorstelling iSocial en het interactieve nagesprek zijn een fijne basis om aan te kunnen refereren in de lessen Mediawijsheid.

 

Soort project: voorstelling in de klas

Tijdsduur: 1,5 uur (45 min voorstelling en 45 min nabespreking)

Doelgroep: groep 5 t/m 8, ook speciaal onderwijs

Max. aantal deelnemers: 64 leerlingen of 2 klassen

De voorstellingen worden altijd gespeeld in overeenstemming met de recente corona-maatregelen en de richtlijnen van het RIVM. Afhankelijk daarvan kan de voorstelling plaatsvinden in een aula, gymzaal of speellokaal.

1 voorstelling per dag €690,- 
2 voorstellingen per dag €1150,- 
3 voorstellingen per dag €1545,-

De prijzen zijn excl. btw en excl. reiskosten.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Theatergroep Zwerm maakt en speelt educatieve voorstellingen voor Primair, Voortgezet en Speciaal Onderwijs, voor alle niveaus.

De voorstellingen van Theatergroep Zwerm gaan over actuele maatschappelijke thema’s als Social Media, Internet, genotmiddelen, pesten, liefde, puberen, groepsdruk, seksualiteit, vriendschap en grenzen stellen.

De leerlingen zitten bij de voorstelling rondom en bevinden zich in dezelfde verbeelde ruimte als de personages. Zo is er veel interactie met de leerlingen en zitten ze er meteen helemaal in.

Na de voorstelling is er een interactief nagesprek. De acteurs van Theatergroep Zwerm zijn dan gespreksleiders. Zij worden hier intensief in getraind. Daardoor zijn ze goed in het creëren van een veilige sfeer, zodat iedereen de ruimte krijgt om deel te nemen aan een eerlijk en open gesprek over deze spannende onderwerpen.

De voorstellingen en de interactieve nabespreking zijn een fijne basis om aan te kunnen refereren in de lessen over bijvoorbeeld seksuele vorming, Mediawijsheid en burgerschap.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;