iSocial


iSocial volgt drie basisscholieren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en social media. Voor kinderen wordt het gebruik van internet, Instagram, Twitter en Facebook steeds meer onderdeel van hun dagelijks leven. De grens tussen echt en virtueel contact vervaagt. iSocial vertelt het verhaal van drie leerlingen die hun grenzen leren kennen.

Een voorstelling in de klas over de leuke kanten én de gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen.

In de veilige sfeer van het klaslokaal worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over de thema’s van de voorstelling: cyberpesten,vriendschap, sociale media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen.

Na de voorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats waarin aan de hand van stellingen en interactief theater de thema’s besproken worden en inzichtelijk worden gemaakt. Hierdoor worden de leerlingen aan het denken gezet over de manier waarop ze met internet, sociale media en hun eigen grenzen willen omgaan.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Theatergroep Zwerm maakt en speelt educatieve voorstellingen voor basisscholen en voortgezet onderwijs. Aan de hand van actuele thema’s maakt Tg Zwerm theater dat leerlingen aan het denken zet. In de veilige omgeving van het klaslokaal worden scholieren geconfronteerd met thema’s als verliefd zijn, seksualiteit, puberen, vriendschap, liefde en vooral grenzen stellen. Na de klassenvoorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats. Zo worden de verschillende onderwerpen toegelicht en bespreekbaar gemaakt. Door zelf meedoen krijgen de jongeren de kans om actief na te denken over hoe ze met hun eigen grenzen willen en kunnen omgaan.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;