Schimmenspel 'Het Kerstverhaal'


Jozef en Maria wonen in Nazareth. Jozef en Maria gaan binnenkort trouwen. Op een dag verschijnt er een engel aan Maria. Hij vertelt haar dat ze een heel bijzonder kind gaat krijgen. Een kind dat later als het groot is er zal zijn voor alle mensen en vrede en liefde zal brengen. Als Maria het vertelt aan Jozef gelooft hij zijn oren niet en wil het liefst de verloving verbreken. Ook aan Jozef verschijnt de engel en zegt hem dat hij het kind Jezus moet noemen wat redder betekent. Jozef trouwt toch met Maria en als snel is Maria zwanger. Keizer Augustus houdt een volkstelling. Daarom moeten Jozef en Maria naar Bethlehem. Nergens is voor hen nog een plaats in de herberg. Jezus wordt geboren in een stal. Er verschijnt een heldere ster aan de hemel. Die wordt gezien door drie koningen. Er moet ergens een nieuwe koning geboren zijn. Ze zadelen hun kameel op en gaan de ster volgen. Zo komen ze uit bij het land van koning Herodes. Koning Herodes weet ze te vertellen dat de voorspelling is uitgekomen. De koningen gaan op zoek naar de stal in Bethlehem. Ook schaapherders in de velden rondom Bethlehem zien de heldere ster en krijgen bezoek van een heel engelenkoor. De herders gaan ook op zoek naar de stal. Die hebben ze natuurlijk snel gevonden. De herders vinden het zo’n bijzonder kind en knielen bij hem neer. Dan arriveren ook de drie koningen en om Jezus te eren hebben ze wierook, mirre en goud meegenomen. Zo hebben ze allen hun nieuwe koning gevonden.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Als kleine jongen wil Marcel Oudenbroek al poppenspeler worden. In 1993 verwezenlijkt hij die droom en begint met Poppentheater Cassiopeia, vernoemd naar het sterrenbeeld. Marcel speelt het liefst in een poppenkast omdat, hij zelf dan onzichtbaar is. Als de gordijnen van de poppenkast open gaan laat hij zijn publiek in een andere wereld kijken. Een wereld vol zelfbedachte verhalen met fantasie, magie, humor, spanning, actie en interactie. Hij gebruikt daarbij zelfgemaakte hand- en stokpoppen. De decors geven globaal aan waar het zich afspeelt. De nadruk ligt zo echt op zijn poppenspel. Marcel maakt natuurlijk ook gebruik van belichting en muziek tijdens zijn spel. Het repertoire is gericht op kinderen, maar volwassenen genieten ook volop van zijn poppenspel. Marcel vindt het heel leuk als het lukt om samen met zijn publiek op te gaan in zijn poppenspel en zo heel even de alledaagse wereld te vergeten en samen iets heel moois te beleven.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;