Het mysterie van de verdwenen zak van Sinterklaas - Of/on line voorstelling


Dit is een hele bijzondere vorm van theater.  Een voorstelling die on en ofline mixt.
Ongeloflijk leuk, interactief, en overal toepasbaar. 


Het idee is dat Piet en Sint via Zoom of Skype ‘contact’ maken met de klas.

De begeleider (ouder / leraar) starten steeds een filmpjes waardoor het lijkt dat Piet en Sint direct tegen de kinderen spreken. 
Er is een probleem en Sint denk wel dat de kinderen het kunnen oplossen. 

Je hoort het verhaal van Piet die de zak met cadeautjes en pepernoten voor de groep is kwijtgeraakt. 
De Sint weet raad vraagt de klas op te helpen.  Zij moeten onderzoeken wat er nou precies gebeurd is. Hoe heeft Piet de zak kwijt kunnen raken?  Zo zoeken ze stap voor stap uit waar de tas zou kunnen zijn. 

Zo nu en dan is de zoektocht zelfs interactief. Er wordt gevraagd mee te denken, gevonden voorwerpen te laten zien en wat te roepen. 
Het eindigt in een feestje maar vooral het onderzoeken en het stap voor stap ontdekken wat er is gebeurd maakt het een waar avontuur.

Praktisch:

De kinderen (of een paar per opdracht) worden op expeditie gestuurd naar verschillende plekken. Er moet gezocht worden naar sporen (kleine (bewijzen). 
Deze moeten (door de begeleider) van tevoren op een paar plekken zijn neergelegd. 
Het gaat om twee briefjes een veer en een pen.


Filmpjes kunnen op het digibord worden vertoond of op een computer met goede speakers.
In principe kunnen meerdere klassen na elkaar dit avontuur beleven. 

 

Achtergrond.

Het idee voor deze speurtocht is ontstaan in de zomer toen, door de coronamaatregelen, geen festival konden worden verzorgd. 
Met behulp van verschillende acteurs hebben we toen een speurtocht gemaakt waar kinderen in groepjes langs verschillende act liepen. Deze vorm sloeg heel goed aan en is door de kinderen beoordeeld met een 9+.

Vooral omdat de kinderen actief iets moeten doen en met z'n allen verantwoordelijk zijn voor het slagen (wat natuurlijk altijd lukt) maakt het tot een leuk avontuur. 

Speciaal voor scholen die met minder budget toch een onvergetelijk spectacle kunnen geven. 

Ook erg goed geschikt om van het schoenzetten op school een extra feest te maken.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Officieel ben ik een kleinkunstenaar maar eigenlijk voel ik me een theatrale duizendpoot. Zo was ik afgelopen 5 jaar Buurman in de theatervoorstellingen van Buurman en Buurman en toer ik met eigen voorstellingen langs de Nederlandse podia en festivals. Ik speel improvisatie cabaret en als het kan schitter ik in musicals.

Bij jeugdprogramma’s op TV ben ik vaak gast;  Zapp Detective, Betreden op eigen risico, Willem Wever en voorheen Zapp Delict.  Verder speelde ik in series als Flikken Maastricht, GTST , Moordvrouwen  en diverse reclames.

Als mede organisator van het Amsterdams Jeugdtheater collectief (AJTC) ontwikkel ik verschillende festivals  en theaterconcepten. 

Samen met theatergroep Wijland (Helmer van der Sar en Marc Heijboer)  hebben we een spetterende sinterklaas voorstelling gemaakt.  Waar we zelfs nog huisbezoeken mee gedaan hebben.  De muzikale en cabareteske manier van kindertheater, die ik maak , sluit wonderlijk aan bij de slapstick achtige acteerstijl van Wijland.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;