"Het geheim van familie Tortini"


Het geheim van familie Tortini is een feestelijke voorstelling voor de basisschool. Voorafgaand is er contact met school om de thematiek te bespreken, zodat wij deze kunnen verwerken in de voorstelling. Denk hierbij aan een jubileum, een afscheid van een collega, kerstviering of juffen- of meesterdag. 

Schoolvoorstelling met maskerspel

Het bijzondere aan de voorstelling is dat deze door twee acteurs en een heleboel maskers gespeeld wordt, waardoor het lijkt alsof er een grote cast achter zit, met veel verschillende personages. De voorstelling kan worden uitgebreid met de bijpassende workshops ‘maskerspel’ of ‘ensemble spel’. Deze workshops zijn geschikt voor alle groepen.

Het verhaal

Familie Tortini bakt al meer dan een halve eeuw taarten. Opa Tino presenteert met trots de bijzondere taart die speciaal voor de viering op uw school is gebakken. Maar vlak voor hij de taart tevoorschijn kan toveren springen zijn kleinkinderen Luciano en Liona het toneel op. Deze koks geven het publiek een kijkje in de keuken. Liefdesverdriet, een onhandige kokshulp, gameverslaving en gasten die komen proeven… 

In een razendsnelle afwisseling van scènes komen allerlei situaties aan bod waardoor het bakken van de taart dreigt te mislukken. Gelukkig weten broer en zus zich met hun doorzettingsvermogen, medeleven en creativiteit door deze tegenslagen heen te werken en staat er op het einde een prachtige feesttaart op tafel! Een smaakvolle voorstelling over samenwerken, empathie en je fantasie gebruiken.

Geschikte ruimte

Een gymzaal, speelzaal, gemeenschapsruimte. Wij werken door heel Nederland!

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Theatermakerij STORM verzorgt kunsteducatie gericht op bewegingstheater, waarbij de expressiemogelijkheden van het lichaam worden onderzocht. De workshops en dagprojecten zijn gericht op samenwerking en het uiten van emoties via verbale en non-verbale communicatie. Zo wordt er gewerkt aan de groepscohesie en de persoonlijke ontwikkeling.

 

Wij verzorgen door heel Nederland onze workshops, dagprojecten, voorstellingen voor het basisonderwijs (PO)voortgezet onderwijs (VO)buitenschoolse opvang (BSO)kinderopvang en andere instellingen. 

Benieuwd naar ons volledige aanbod met trailers? Je vindt het op Kindertheater.nl of op onze eigen website.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;