iSocial VO


iSocial VO
Overig
Voortgezet onderwijs
Theater
Verstandelijke beperking
Bibliotheek
Buurthuizen
Noord-Holland
€ 680 tot € 1.440
12 tot 21 jaar

iSocial vertelt het verhaal van drie jongeren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en sociale media. Jongeren worden dagelijks verleid om hun hele leven bloot te geven op het internet. Online op de computer én op hun telefoon houden ze via Instagram, Facebook en Twitter de hele wereld op de hoogte.

Een toneelstuk in de klas over de spannende kanten maar ook de gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen. In de vertrouwde omgeving van het klaslokaal worden de leerlingen uitgedaagd na te denken over de thema’s van de voorstelling: cyberpesten, vriendschap, social media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen.

Na de voorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats waarin aan de hand van stellingen en interactief theater de thema’s besproken worden en inzichtelijk worden gemaakt. Hierdoor worden de jongeren aan het denken gezet over de manier waarop ze met internet, sociale media en hun eigen grenzen willen omgaan.

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Theatergroep Zwerm maakt en speelt educatieve voorstellingen voor basisscholen en voortgezet onderwijs. Aan de hand van actuele thema’s maakt Tg Zwerm theater dat leerlingen aan het denken zet. In de veilige omgeving van het klaslokaal worden scholieren geconfronteerd met thema’s als verliefd zijn, seksualiteit, puberen, vriendschap, liefde en vooral grenzen stellen. Na de klassenvoorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats. Zo worden de verschillende onderwerpen toegelicht en bespreekbaar gemaakt. Door zelf meedoen krijgen de jongeren de kans om actief na te denken over hoe ze met hun eigen grenzen willen en kunnen omgaan.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen