Eigenwijs rond de wereld Kinderboekenweek '24


In de voorstelling Eigenwijs rond de wereld ontmoet een kind tijdens een reis rond de wereld kinderen die te maken hebben met de gevolgen van  klimaatsveranderingen.

Dit is de speciale kinderboekenweekversie van onze voorstelling Thuis op de wereld.

Beschrijving voorstelling:

Een hoopvolle en positieve voorstelling over kinderen op verschillende plekken op de wereld waar het klimaat van slag is. 

Opperwolf en Raaf zijn ontevreden over hoe de mensen met de aarde omgaan, en vinden dat de tijd van de mensen maar eens voorbij moet zijn, maar IJsbeer heeft alle vertrouwen in de kinderen. Opperwolf daagt haar uit: Als een mensenkind laat zien dat het genoeg om de aarde geeft, mogen de mensen blijven. De eigenwijze Pien uit Holland is de uitverkorene.

Raaf neemt Pien mee op een reis rond de wereld en zo ontmoet Pien andere kinderen die een heel ander leven leiden dan ze gewend is.

Pico surft rond een tropisch eiland, Kadia bivakkeert in de woestijn en Nanouk woont in de sneeuw. Pien maakt nieuwe vrienden en beleeft spannende avonturen, want overal waar ze komt is de natuur van slag door de verandering in het klimaat. Nadat ze haar nieuwe vrienden heeft geholpen, wil Pien wel weer naar huis. Maar hoe moet ze naar haar eigen huis terug komen? En waarom wil Raaf haar niet meer helpen?

 Na afloop dansen wij samen met de kinderen uit het publiek een vrolijke en energieke einddans, zodat de kinderen zelf even lekker kunnen bewegen.

Bij een groot aantal kinderen kunnen ze meedansen vanaf hun eigen plek. 

De levensgrote mensen- en dierenpoppen van Theater Compagnie Alice, het spannende verhaal en de muziek van Marc Spee maken deze voorstelling tot een bijzondere belevenis.

Leeftijd: 5 t/m 12 jaar

Spel: Alice Ruijters en Angela de Rie

Muziek: Marc Spee

Eindregie en vormgevingsadviezen: Luc Willekens

Prijzen voorstelling tijdens de Kinderboekenweek periode:

Publiek tot 70 personen: 600 euro

tot 100 personen: 700 euro

Bij meer dan 100 personen graag eerst overleg i.v.m zichtbaarheid en publieksopstelling in de zaal.

Twee voorstellingen op een dag: 850 euro

*De bovengenoemde prijzen zijn excl. reiskosten, 0.25 cent per kilometer vanaf Amsterdam en BTW 9 % Voor optredens in Belgie hanteren wij een korting op de reiskosten.

Theater Compagnie Alice speelt de volgende voorstellingen:

(U krijgt de meeste voorstellingen van ons te zien wanneer U op deze website als zoekopdracht Alice invult.)

Schaap 3-7 jaar

Rikkie en Bruno en de plasticzee  4-10 jaar

Redders van het regenwoud  5-12 jaar familievoorstelling

Sterren van de zee 5-12 jaar familievoorstelling

Rikkie en Bruno redden de Noordpool 4-10 jaar

Odysseus!  12+ (voortgezet onderwijs en theaters) 

Kerstvoorstelling: Rikkie en Bruno redden kerstmis op de Noordpool 4-10 jaar

Sinterklaasvoorstelling: Rikkie en Bruno en het Kadootjesmonster 3-10 jaar

Kinderboekenweek 2024:

Schaap is eigenwijs 3-7 jaar

Eigenwijs rond de wereld 5-12 jaar

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Over Theater Compagnie Alice
Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met grote poppen en muziek over natuur en milieu.

In Redders van het regenwoud moeten twee kinderen het opnemen tegen een projectontwikkelaar die alle bomen wil omzagen, in Rikkie en Bruno en de plastic zee gaan de twee hoofdpersonages op zoek naar het plasticmonster in de zee en in Bij mij thuis is alles anders hebben kinderen op andere plekken op de wereld te kampen met de gevolgen van de klimaatcrisis.

Karakteristiek voor onze voorstellingen zijn de grote bijzondere zelfgemaakte poppen waarmee de spelers door de ruimte bewegen in combinatie met live muziek en percussie.

De theatrale poppen, de uitbundige speelstijl en de positieve afsluiting, waarbij de kinderen vaak even mogen meedansen, maken iedere voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;