Redders van het regenwoud - Kinderboekenweek alleen nog beschikbaar op 4, 6 en 11 oktober


Redders van het regenwoud

Deze voorstelling is tijdens de kinderboekenweekperiode nog beschikbaar op:

werkdagen: 3 okt. ( tot maximaal 14.00),  4 okt., 6 okt.,  11 oktober. 

In het weekend: 1, 2, 8, 9 oktober.

(scroll voor meer foto's en video naar onderaan deze pagina!)

Nana droomt er al haar hele leven van om naar het regenwoud te gaan. Op een dag is het zover. Samen met haar hond Bruno maakt ze een lange reis naar het regenwoud om daar van alles te onderzoeken. Daar ontmoet ze de gids Pico, die haar de geheimen van het woud onthult.
Nana’s droom lijkt  werkelijkheid  te worden, maar dan verschijnt Señor Cigarro, die alle bomen wil laten omkappen. 
Samen met Pico en de dieren uit het regenwoud gaat Nana de strijd aan met Cigarro en de zaagmannen.
Hoe kunnen ze samen het regenwoud redden?
 
Een betoverende voorstelling met prachtige zelfgemaakte grote en kleine poppen.

Er is ook inter-actie met het publiek. Tijdens de voorstelling maken de kinderen samen met onze percussionist een ritme voor de regendans. Na afloop dansen we samen met de kinderen de Apendans  met live percussie, als de ruimte en het aantal kinderen dat toelaten. (in overleg)

Leeftijd: 4-12 jaar
Duur: voorstelling 50 minuten en aansluitend de Apendans met de kinderen 5 a 10 minuten

Poppenspel: Alice Ruiters en Angela de Rie

Muziek en live percussie: Marc Spee

tot 50 personen: 500 euro

van 50 tot 70 personen: 600 euro

van 70 tot 100 personen: 700 euro

2 voorstellingen op een dag: 850 euro

Alle prijzen zijn excl. reiskosten alleen buiten regio Amsterdam 0,25 cent per kilometer.

 

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Over Theater Compagnie Alice
Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met grote poppen waaarin de kwetsbaarheid van de natuur en het milieu een grote rol spelen.

In Redders van het regenwoud moeten twee kinderen het opnemen tegen een projectontwikkelaar die alle bomen wil omkappen, in Rikkie en Bruno en de plasticzee gaan de twee hoofdpersonages op zoek naar het plasticmonster en in Schaap in het bos ontmoet een schaap allerlei dieren die in het bos wonen.

Karakteristiek voor onze voorstellingen zijn de bijzondere zelfgemaakte poppen waarmee de spelers door de ruimte bewegen in combinatie met de live muziek en percussie van Marc Spee

De grote theatrale poppen, de uitbundige speelstijl, de spannende verhalen en de positieve afsluiting, waarbij de kinderen vaak even mogen meedansen, maken elke voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Ans Schrijver op 15 oktober 2021 05:47
Contact Naam Samen met "de kinderen hebben we genoten van de fantastische voorstelling. Het was een prachtig geheel met mooie poppen en decor, fijne muziek en een spannend verhaal waarin de kinderen ademloos werden meegezogen naar het einde...wat gelukkig goed afliep. Wat fijn dat er nog steeds mooi theater voor kinderen bestaat. Hartelijk dank hiervoor!
door Astrid Herder op 07 oktober 2021 15:32
Tijdens de Kinderboekenweek hadden we 3 leuke voorstellingen met een sprookjesachtig decor van Poppentheater Alice voor de groepen 3 en 4 in de bibliotheek. Door de muziek werden de kinderen helemaal meegezogen in het verhaal. Ze leefde allemaal mee met Nana en haar hondje Bruno om het regenwoud te redden. Ontdekkingsreiziger vonden ze een heel spannend beroep. En aan het eind van de voorstelling konden ze hun energie even lekker kwijt met de regendans en de apendans. Deze voorstelling past heel goed bij het thema "worden wat je wil", maar is ook buiten de Kinderboekenweek om een aanrader.
;