Sterren van de zee


Sterren van de zee is een spannend onderwatersprookje met grote poppen en muziek over de verboden liefde tussen een zeemeermin en een zeepaard en over een vuurdraak die de zee bedreigt.

Scroll voor de korte videotrailer van de premiere van deze voorstelling naar helemaal onderaan deze pagina!

In de nieuwe voorstelling Sterren van de Zee verbeeldt Theater Compagnie Alice met levensgrote poppen een spannend onderwaterverhaal, waarin de hoofdpersonen moeten vechten voor hun liefde en hun voortbestaan. 

Het verhaal:

Het Zeepaard Gappie is verliefd op de Zeemeermin Mara, de lievelingsdochter van Neptunus, de koning van de zee. Neptunus wil daar niets van weten en verbiedt Gappie en Mara om met elkaar om te gaan.

Op een dag landt er een vuurdraak in de zee. Door zijn aanwezigheid raakt de hele onderwaterwereld van slag. Neptunus probeert de vuurdraak uit de zee te verjagen, maar dan wordt de draak woedend en ontvoert hij Mara. 

Gappie gaat op weg om zijn geliefde Mara uit de klauwen van de vuurdraak te bevrijden en wordt daarbij geholpen door het komische duo Blub en Blob, een inkvis en een blokvis

Deze spectaculaire voorstelling met levensgrote poppen van Theater Alice is op 13 mei in premiere gegaan bij de opening van Strand Ijburg in Amsterdam.

Bekijk de  foto' s en de video met impressies van de premiere onderaan de pagina.

De voorstelling is bijzonder geschikt voor buiten.

leeftijd: iedereen vanaf 4 a 5 jaar.

Duur voorstelling: 45 minuten

waterdierendans met de kinferen uit het publiek: 5 minuten

Spel: Alice Ruijters en Angela de Rie

Muziek: Marc Spee

Prijzen voorstellingen* 

Seizoen 2022-2023 en 2023-2024: 

​Publiek tot 50 personen:  500 euro  

50-70 personen:  600 euro

70-100 personen: 700 euro

Daarboven in overleg.

Twee voorstellingen op een dag: 850  tot 900 euro

​Prijzen in onze eigen Theatertent: (max. 40 personen in de tent)

standaard 2 voorstellingen op een dag: 750 euro

*Alle bovengenoemde prijzen zijn excl. reiskosten (0.25 cent per kilometer vanaf Amsterdam)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Over Theater Compagnie Alice
Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met grote poppen en muziek over natuur en milieu.

In Redders van het regenwoud moeten twee kinderen het opnemen tegen een projectontwikkelaar die alle bomen wil omzagen, in Rikkie en Bruno en de plastic zee gaan de twee hoofdpersonages op zoek naar het plasticmonster in de zee en in Schaap in het bos ontmoet een schaap allerlei dieren die in het bos wonen.

Karakteristiek voor onze voorstellingen zijn de grote bijzondere zelfgemaakte poppen waarmee de spelers door de ruimte bewegen in combinatie met live muziek en percussie.

De theatrale poppen, de uitbundige speelstijl en de positieve afsluiting, waarbij de kinderen vaak even mogen meedansen, maken iedere voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Melianthe Hulsbergen op 25 mei 2023 08:10
Wat een fijne voorstelling! Met prachtige poppen en mooie muziek vertellen Alice en Angela een avontuurlijk verhaal over vriendschap en liefde. Kinderen kunnen hier helemaal in opgaan. En aan het einde samen dansen, heerlijk!
door Jurrian Knijtijzer op 17 mei 2023 06:05
Wij zijn naar de première geweest van deze prachtige voorstelling. Ons zoontje werd net als alle andere kinderen volledig gegrepen en hij speelt thuis de rode draak na. Prachtige poppen, eigen gemaakte muziek en een actueel verhaal! Komt dat zien!
;