Rikkie en Bruno en de plasticzee


Rikkie en Bruno en de Plastic zee.

(Scrol voor meer foto's en video's naar onderaan deze pagina)

Beschrijving:

Met grote levensgrote poppen spelen we een spannend verhaal over een plasticmonster in de zee met mooie onderwatertaferelen en muziek. 

Het verhaal:

Rikkie en Bruno gaan een dagje naar het strand. Daar ontmoeten ze de zeemeermin Mara. Samen met haar mogen ze het mooie onderwaterrijk Atlantis bezoeken. Rikkie en Bruno vinden het daar fantastisch, maar helaas wil een Plastic monster de zee boven Atlantis veranderen in een groot plastic eiland. Als dat lukt zal Atlantis verdwijnen. Rikkie en Bruno willen helpen om het plasticmonster te verslaan. Samen met Alba de Albatros gaan ze op weg...

Het thema: Op een luchtige manier komt de vervuiling van de zee door plastic aan bod en wordt het thema toegankelijk gemaakt voor kinderen.       

Spel: Alice Ruijters en Angela de Rie

Geluidstechniek: Marc Spee of Luc Willekens

Duur: 45 minuten

Dierendans: 5 a 10 minuten

Leeftijd: 3 - 10 jaar

Inter-actie:

Er is ook inter-actie met de kinderen uit het publiek: Er wordt de kinderen af en toe om hun mening of om advies gevraagd en ook moeten ze de slechterik de verkeerde kant op wijzen.

Inter-actieve toegift na de voorstelling:

Na afloop dansen we samen met de kinderen de waterdierendans, waarbij ze lekker kunnen bewegen en op en neer kunnen springen, nadat ze een tijd stil hebben gezeten. Meestal doen ze dit vanaf hun eigen plek in het publiek.

Prijzen voorstellingen* 

Seizoen 2022-2023: (tot 1 augustus 2023)

​Publiek tot 50 personen:  500 euro  

50-70 personen:  600 euro

70-100 personen: 700 euro

Daarboven in overleg.

Twee voorstellingen op een dag: 850  tot 900 euro

​Prijzen in onze eigen Theatertent: (max. 40 personen in de tent)

standaard 2 voorstellingen op een dag: 750 euro

​Prijzen voorstellingen seizoen 2023-2024:

(m.i.v. 1 augustus 2023)

Publiek tot 50 personen: 500 euro

Publiek tot 50 tot 70 personen: 600 euro

tot 100 personen: 700 euro

Daarboven in overleg.

Twee voorstellingen op een dag: 850 tot 900 euro

Prijzen in onze eigen Theatertent: (1 mei t/m 30 september) max. 40 personen in de tent)

2 voorstellingen op een dag: 750 euro

*Alle bovengenoemde prijzen zijn excl. reiskosten (0.25 cent per kilometer vanaf Amsterdam)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Over Theater Compagnie Alice
Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met grote poppen en muziek over natuur en milieu.

In Redders van het regenwoud moeten twee kinderen het opnemen tegen een projectontwikkelaar die alle bomen wil omzagen, in Rikkie en Bruno en de plastic zee gaan de twee hoofdpersonages op zoek naar het plasticmonster in de zee en in Schaap in het bos ontmoet een schaap allerlei dieren die in het bos wonen.

Karakteristiek voor onze voorstellingen zijn de grote bijzondere zelfgemaakte poppen waarmee de spelers door de ruimte bewegen in combinatie met live muziek en percussie.

De theatrale poppen, de uitbundige speelstijl en de positieve afsluiting, waarbij de kinderen vaak even mogen meedansen, maken iedere voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Ilse Dekker op 16 mei 2023 13:57
Wat een superleuke actieve voorstelling kregen de kinderen van de onderbouw voorgeschoteld door Theater Alice. De spelers bereidden de kinderen voor op hun rol als publiek en wat er dan van hen verwacht wordt. Daarna werden de kinderen meteen gegrepen door het verhaal waarin de mooie aansprekende poppen tot leven kwamen. Ademloos keken de kinderen toe. Verwondering, nieuwsgierigheid, verontwaardiging, medeleven en veel humor wisselden elkaar af. Zowel in het verhaal als bij het publiek. Het geheel werd goed ondersteund door prachtige muziek en het praktische en mooie decor. De kinderen mochten samen met de spelers de voorstelling afsluiten met een dansfeestje.
door Karin van Hoof op 01 november 2022 19:31
Wat hebben wij een fantastische voorstelling gezien. We (kinderen en juffen) hebben echt genoten. Mooie poppen in een sfeervol decor met precies passende muziek. De kinderen zaten helemaal in het verhaal. Dat kwam zeker ook door de manier waarop de poppen werden neergezet. Wat knap om meerdere rollen tegelijk te spelen! Petje af! Wij willen nog wel een keer!
door Joyce van Nieuwenhuize op 06 juli 2021 18:58
Wat een prachtige voorstelling! Het ene moment gierden de kinderen van de lach, het andere moment hielden zij hun adem in en kon je een speld horen vallen. Het verhaal zat goed in elkaar. De poppen waren prachtig gemaakt en de spelers hadden talent! Wij hebben genoten. Basisschool De Stern Rotterdam
door AICS-Satellite op 26 juni 2021 20:42
Fantastische voorstelling! Een mooi verhaal, erg beeldend waardoor het goed te volgen is. Past dus goed bij kinderen van wie Nederlands niet de moedertaal is. Thema\'s als de held en de slechterik, maar ook omgaan met de natuur komen aan bod. De voorstelling zien in de theatertent maakt de ervaring nog specialer! Aanrader!
;