Wat klassiek je me nou SWING

Wat klassiek je me nou SWING

Bij klassieke muziek denkt iedereen aan rustige viool muziek of een orkest op een heel groot podium. Dat klopt ook, maar ... klassieke muziek wordt ook anders gebruikt. In deze voorstelling gaan leerlingen mee op reis langs verschillende creatieve uitingen waarin klassieke muziek wordt gebruikt. En opeens blijkt dat klassieke muziek helemaal niet meer zo … eh … klassiek is. In de voorstelling 'Wat KLASSIEK je me nou SWING?' wordt afgerekend met alle vooroordelen over klassieke muziek en zien leerlingen dat deze muziek terugkomt in reclames, films en zelfs in popmuziek. Er wordt verteld, gerapt en gezongen, dit alles begeleid door een elektrische cello, videofragmenten, beatbox, scratchen en ritmes die uit een computer rollen.

Voorwaarden:
- verduistering
- projectiescherm

Periode:
het hele jaar met uitzondering van woensdag


Categorie: Muziektheater
Leeftijdscategorie: 8 – 15
Prijscategorie: €895 – €895
Duur voorstelling: 50 minuten
Speelvlak: 4 X 3 X 0
Lesmateriaal: Nee
Ja ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en ontvang tweemaandelijks de laatste nieuwtjes, acties en aanbiedingen over Kindertheater.
  

SWING (opgericht 1981) is een landelijk stichting die zoveel mogelijk mensen in aanraking wil brengen met muziekimprovisatie. Overal op de wereld maken mensen muziek, zingen en spelen samen ter inspiratie. Muziek bindt mensen en kent geen grenzen.