TRAP NAAR DE HEMEL


TRAP NAAR DE HEMEL (6+)

 

Een belevingsvoorstelling over de (on)zin van presteren.

Met dans, livemuziek en tekst.

 

We bevinden ons in een prestatie samenleving. Er is sociale druk, druk vanuit je omgeving om te presteren. De druk dat je zelf mag kiezen maakt het nog lastiger; weet jij wat je moet kiezen? Zwemmen of naar de film? Naar een feestje of toch naar de sportclub? 

 

Er is druk om hoger op die ladder te komen, om elke keer een stap voorwaarts te maken. Je doet je best, maar soms val je terug, en donder je van de trap. Daar lig je dan, beneden. En stap voor stap krabbel je weer overeind. 

 

Ik wil mijn ouders en de mensen om mij heen niet teleurstellen… Maar wat als ik bang ben? 

Moet ik mijzelf altijd maar ontwikkelen om nog beter, hoger en mooier te worden? 

Wat wordt er van mij verwacht? Maar wat is mijn eigen droom? 

En wat als mijn manier van leren anders blijkt te zijn dan hoe het op school gaat?

 

 

Je wilt omhoog.

Jezelf ontwikkelen, beter, hoger, mooier...

Het is een weg van vallen en opstaan, 

Van depressies en levenslust.

Om elke keer een stap voorwaarts te maken.

Op zoek naar geluk, 

Naar de zin van het leven.

 

 

In de voorstelling TRAP NAAR DE HEMEL stap je letterlijk uit de rad race van het systeem, alsof de tijd even tot stilstand komt. De voorstelling zet aan tot nadenken. Als een bevrijding. Het spelende kind in jezelf. Duende (betekend vanuit de flamenco dat alles klopt en op zijn plaats valt). Je ontmoet het heelal, Atlantis en uiteindelijk de TRAP NAAR DE HEMEL? 

 

 

Artiesten

Live muziek:                                            Jyoti verhoeff en Fraukje Weishaupt

Tekst en spel:                                          Ari Peterse

Moderne dans:                                       Kamee Frieling

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

TiNaNiNaNi is een dans-mimetheatergezelschap gevestigd in Nederland en bestaat al sinds 1997. Jarenlang was TiNaNiNaNi voornamelijk actief in het buitenland en werd erwereldwijd getoured met  verschillende kidnervoorstellingen. Sinds 2020, vormen Ari Peterse (oprichter TiNaNiNaNi, mimespeler en regisseur) en Kamee Frieling (dansers en choreograaf) samen de artistieke leiding van het gezelschap. Ze bieden duo voorstellingen maar werken ook samen met andere artiesten, zoals muzikanten, dansers, zangers en acteurs. Bijzondere samenstellingen van artiesten waarbij veel vakervaring meegenomen wordt naar het podium. 

Bijzonder aan hun werk is het samensmelten van de dans en poëzie, waardoor je meegenomen wordt in een andere wereld. De voorstellingen worden dan ook vaak ervaren als poetisch, magisch en hoopvol. 

TiNaNiNaNi maakt locatie theater, zaalproducties, voorstellingen voor ouderen en kindervoorstellingen. Daarnaast maken ze soms ook projecten in opdracht.

Zij werken met uiteenlopende thema's zoals: prestatiedruk/ rad race van het leven, natuur en klimaat, geschiedenis, literatuur, verwondering, 

Hier vindt je wat wij allemaal doen: https://www.tinaninani.com/ 

Meer weten? stuur ons gerust een mailtje: company.tinaninani@gmail.com 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Priscilla op 07 november 2023 20:09
"Hoi Kamee, Jullie optreden is als een gedicht. Je moet tussen de lijntjes kunnen lezen. En daarom passen jullie zo fantastisch in ons leesonderwijs. Ik zag vandaag een enorme verwondering bij de jonge kinderen en dat is zo belangrijk. Je verwonderen zet aan tot denken. Bij de oudere kinderen zie je een stuk tijdgeest. Snelheid, vermaakt willen worden en voorspelbaarheid zijn belangrijk geworden voor ze. En jullie zetten ze weer terug op aarde."
;