Bee Happy


Bee Happy is een imposante mobiele straat-theater-act in de vorm van een rijdende ’bijencarrousel’, en is een ode aan de Bij, als symbool voor alle insecten die het zwaar te verduren hebben onder invloed van pesticiden en grootschalige landbouw. Desondanks een vrolijk en kleurrijk gebeuren.
Het karakter ’Mr Bij’ en de begeleidende imker zorgen voor het contact met het publiek en gaan in op het thema.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Mijn creaties en voorstellingen beginnen meestal met een beeld, een object, of een constructie, die tevens een fysieke uitdaging voor mij vormt. Aan het begin is vaak nog niet duidelijk of die uitdaging ook gerealiseerd kan worden. Een langdurig proces van vallen en opstaan leert me de (theatrale) mogelijkheden van het object en mezelf kennen en inspireert me ook tot contouren van een verhaal, of van een thema. En ook het object groeit. Veelal in samenwerking met een regisseur wordt het verhaal of thema verder gestalte gegeven. Een productie is pas af, als zij een aantal malen met publiek is gespeeld, aangezien improvisatie en contact met het publiek een wezenlijk kenmerk zijn van mijn voorstellingen. De ene voorstelling is nooit gelijk aan een ander, aangezien ik het publiek uitdaag om te reageren, een inbreng te hebben, waar ik mee aan de slag ga (zonder overigens de touwtjes uit handen te geven). Zeker volwassen publiek heeft vaak heel wat schroom te overwinnen; met kinderen is het geen probleem. Van hen ontvang ik regelmatig ”theatrale” cadeautjes en is het een lust om te spelen. Zo groeit de voorstelling verder en blijft zij boeiend voor me om uit te voeren. Naast het creëren van grote aandachttrekkende, ingenieuze objecten, richt ik mij de laatste jaren ook steeds meer op de inhoud.

Een (straat)voorstelling met veel improvisatie hoeft niet alleen maar leuk te zijn (is wél een voorwaarde), maar mag ook ergens over gáán. Mag het publiek aanspreken op andere emoties dan humor. Thema’s die in mijn voorstelling tussen de lach door te herkennen zijn: compassie, angst, heldendom, uitdagingen, vrijheid, leven en dood, milieu en klimaat.

Nog wat feiten: -Ik ben geboren in Zeist, 1959 -Studeerde sociale pedagogiek aan de Universiteit Utrecht -Deed verschillende cursussen theater, dans, improvisatie en clownerie -Bezocht de circusschool in Arnhem -Heb 10 jaar acrobatiektraining gehad -Werkte 4 jaar met Piet van de Camp onder de naam Circus Theater Glurnz -Doceerde drama en muziek aan verstandelijk minder validen -Gaf trainingen en workshops clownerie, acrobatiek en andere circustechnieken -Speel saxofoon, dwarsfluit en gitaar -Ben al sinds m’n 6de een fervent knutselaar en uitvinder -Heb opgetreden in: Nederland , Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Zweden, Engeland, Canada, China, Brazilië, Venezuela, Peru en Ecuador.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;