Dobbe en de Draak


Lezen kun je niet uit boeken leren. Je kunt het alleen van iemand leren.
Maar wat te doen als je groot, groen en afschrikwekkend bent en iedereen voor je vlucht?

Hoe dat afloopt is te beluisteren in het sprookje 'Dobbe en de Draak'.
Een tijdloos muziektheaterstuk met als thema alfabetisering, over de dappere jongen, Dobbe, die een draak verslaat met het alfabet.
Dobbe en de Draak - zowel het prentenboek als de voorstelling - is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Het verhaal werd geschreven door Lennaert Roos met humoristische illustraties van Sylvia van Ommen die ook bekendheid verwierf met prentenboeken zoals ‘De Verrassing’ en ‘Drop’. De prachtige illustraties uit het prentenboek als projectie en de liedjes die je meevoeren en blijven hangen, maken deze theatervoorstelling tot een lust voor oren en ogen.

Anderen zeiden dit over de voorstelling:
‘Ik ben ervan overtuigd dat programmeurs voor schoolgaande kinderen goud in handen hebben met deze sprookjesachtige vertelling, de waanzinnig mooie muzikale omlijsting, en Lennaert’s bijzondere vaardigheid om te communiceren met de kinderen in het publiek.
Dit is een verhaal dat aan kinderen verteld moet worden..’- Suzanne Verboeket (directeur De Betovering, Den Haag )
'Niet eerder hebben wij de kinderen zo stil en aandachtig zien luisteren…' - Leontien Schliekelmann (Dok, Delft)
'Ongelofelijk goed dat Lennaert de kinderen van groep 1 tot en met groep 8 met deze voorstelling op ieders niveau zo kan boeien en weet te raken. Uniek!' - Alette Wintemans (CBS De Schakel, Leersum)

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Esther Koekoek op 03 juli 2013 09:26
Heel erg gaaf! Dankzij jullie creatieve ben muzikale vertelling hebben de kinderen een spannend avontuur beleefd. (Esther Koekoek- CBS De Gantel)
door Bastienne Eijssens op 03 juli 2013 09:17
Originele manier om prentenboek tot leven te brengen. Nog niet eerder zoiets gezien. Uitzonderlijk goed, het was alsof Dobbe en de Draak door Lennaert tot leven werden gebracht. Je kunt zien dat deze schrijver een theaterachtergrond heeft. Prachtige liedjes! (Bastienne Eijssens - Bibliotheek Arnhem)
;