Afval scheiden SHOW!


In deze educatieve voorstelling laten Tommie en Sofie zien hoe je afval kunt gescheiden en waarom dit zo belangrijk is. Door middel van muziek, dans en interactie kunnen de kinderen makkelijk aanhaken op dit thema. 

HET VERHAAL
Wanneer Tommie ijsjes wil gaan halen, wordt hij tegen gehouden door Sofie. Zij vindt dat er eerst opgeruimd moet worden voordat er iets leuks gedaan kan worden. Natuurlijk heeft Tommie geen zin om op te ruimen, maar hij ontkomt er niet aan. Wanneer Tommie tijdens het opruimen een gouden theepot tegen komt, bedenkt hij een plan. Samen met alle kinderen kan hij spelletjes doen en rommel maken, zolang zij maar de schuld geven aan de Rommelgeest. Als Sofie terug komt is het een grote puinhoop. Tommie overtuigt Sofie ervan dat de Rommelgeest dit heeft gedaan maar Sofie heeft direct door dat Tommie jokt. Samen bedenken zij een plan om de Rommelgeest te vangen. Het plan is om alles op te ruimen zodat als de Rommelgeest terug komt om er weer een rommel van te maken en zij hem dan vangen. 

Tijdens het opruimen legt Sofie meteen uit waarom je moet opruimen en afval in de oranje, blauwe, grijze of groene afvalbak hoort weg te gooien. Als Tommie en de kinderen het begrijpen, worden zij zelfs getest door middel van de “Afval quiz”. 

Wanneer alles is opgeruimd, is het wachten op de Rommelgeest. Gaat Tommie Sofie vertellen dat de Rommelgeest niet bestaat? 

Quote’s van ouders
“Een zeer waardevolle aanvulling op een belangrijk thema”
“Creatieve voorstelling welke dit onderwerp leuk en interessant maakt voor de kinderen”
“De spelers weten goed om te gaan met de doelgroep” 

Quote’s van kinderen
"Ik weet nu in welke bak ik dit pakje moet gooien”
“Vandaag wilde mijn moeder in de grijze kliko plastic weg gooien, ik zei dat dit niet goed was. Het moet in oranje, dat heb ik van Tommie en Sofie geleerd”

Speelduur
De voorstelling duurt 45 minuten. 

Prijzen
* € 650,- excl. 9% btw voor één voorstelling
* € 200,- excl. 9% btw per extra voorstelling op dezelfde dag en locatie

Meer weten over Tommie & Sofie? Kijk dan op Youtube, Instagram en Facebook.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Tommie en Sofie komen langs met een wervelwind vol plezier. Niemand zal stil zitten tijdens deze interactieve en educatieve voorstellingen. 

Wie zijn Tommie en Sofie? 
Wij zijn Alex Helmers en Marieke van der Have, samen vormen wij het duo Tommie en Sofie. Onze missie is om kinderen van vier tot en met tien jaar, educatie in de vorm van amusement aan te bieden op een natuurlijke en geweldloze manier. De kinderen worden meegenomen in het dagelijkse leven waarin zij zien hoe normen en waarden in de praktijk werken. Met passie, aandacht en op een respectvolle manier voor mens en natuur worden deze educatieve producties ontwikkeld voor deze doelgroep. 

Tommie is de avontuurlijke flierefluiter. Altijd vrolijk en vol enthousiasme. Dol op toveren en gaat geen avontuur uit de weg. Met zijn enthousiasme zorgt Tommie ervoor dat de grootste problemen ontstaan. Gelukkig is er altijd een oplossing.  

Sofie is een echte avontuurlijke duizendpoot. Zij is slim en rustig. Dol op biologie en vind het dan ook geweldig om hier over te vertellen. Zij neemt hier dan ook uitgebreid de tijd voor, wat niet altijd lukt wanneer Tommie in de buurt is!

Meer weten over Tommie & Sofie? Kijk dan op Youtube, Instagram en Facebook.


Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;