Bullsh*t


Deze educatieve voorstelling is speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs om leerlingen te helpen kritisch na te denken over (des)informatie in de digitale wereld. Een wereld waar de nieuwe mogelijkheden van AI een onontkoombare en voor vele onzichtbare invloed op hebben.

Bullsh*t volgt drie leerlingen die te maken krijgen met fake news, desinformatie, AI en de gevolgen daarvan. Een misverstand binnen een vriendengroep krijgt een heel nare wending als er informatie opduikt die niet van echt te onderscheiden is. De complete school wordt meegezogen in een nachtmerrie waarin niemand meer zeker weet wie de waarheid spreekt. De digitale wereld wordt zo een bron van onwetendheid, pestgedrag, uitsluiting en eenzaamheid. 

De leerlingen worden door de voorstelling en het interactieve nagesprek aangemoedigd om kritisch na te denken, vragen te stellen en hun eigen conclusies te trekken. Bullsh*t biedt niet alleen inzicht in de wereld van AI en fake news, maar bevordert ook een gezonde dosis scepsis en nieuwsgierigheid die essentieel zijn voor een goed begrip van de moderne digitale samenleving. Tijdens de nabespreking zullen de acteurs samen met de leerlingen de tools verkennen die nodig zijn om betrouwbare informatie te onderscheiden van misleidende content.

De voorstelling Bullsh*t inclusief nabespreking en lesbrief vormen een goede basis om de digitale vaardigheden van de volgende generatie te versterken en hen voor te bereiden op een toekomst waarin kennis, wijsheid en kritisch denken centraal staan. 

Deze tekst is gemaakt met behulp van Chat GPT

 

Soort project: voorstelling in de klas

Tijdsduur: 1,5 uur (45 min voorstelling en 45 min nabespreking)

Doelgroep: 12+, alle niveaus, ook speciaal onderwijs

Max. aantal deelnemers: 64 leerlingen of 2 klassen

1 voorstelling per dag €865,- 
2 voorstellingen per dag €1395,- 
3 voorstellingen per dag €1840,- 

De prijzen zijn excl. btw en excl. reiskosten.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Theatergroep Zwerm maakt en speelt educatieve voorstellingen voor Primair, Voortgezet en Speciaal Onderwijs, voor alle niveaus.

De voorstellingen van Theatergroep Zwerm gaan over actuele maatschappelijke thema’s als Social Media, Internet, genotmiddelen, pesten, liefde, puberen, groepsdruk, seksualiteit, vriendschap en grenzen stellen.

De leerlingen zitten bij de voorstelling rondom en bevinden zich in dezelfde verbeelde ruimte als de personages. Zo is er veel interactie met de leerlingen en zitten ze er meteen helemaal in.

Na de voorstelling is er een interactief nagesprek. De acteurs van Theatergroep Zwerm zijn dan gespreksleiders. Zij worden hier intensief in getraind. Daardoor zijn ze goed in het creëren van een veilige sfeer, zodat iedereen de ruimte krijgt om deel te nemen aan een eerlijk en open gesprek over deze spannende onderwerpen.

De voorstellingen en de interactieve nabespreking zijn een fijne basis om aan te kunnen refereren in de lessen over bijvoorbeeld seksuele vorming, Mediawijsheid en burgerschap.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;