Thuis op de wereld


Beschrijving voorstelling Thuis op de wereld:

Een hoopvolle en positieve voorstelling over kinderen op verschillende plekken op de wereld waar het klimaat van slag is. 

bekijk de trailer via de volgende link:

https://youtu.be/vSg3u1SOrxk?si

Opperwolf en Raaf zijn ontevreden over hoe de mensen met de aarde omgaan, en vinden dat de tijd van de mensen maar eens voorbij moet zijn, maar IJsbeer heeft alle vertrouwen in de kinderen. Opperwolf daagt haar uit: Als een mensenkind laat zien dat het genoeg om de aarde geeft, mogen de mensen blijven. Pien uit Holland is de uitverkorene.

Raaf neemt Pien mee op een reis rond de wereld en zo ontmoet Pien andere kinderen die een heel ander leven leiden dan ze gewend is.

Pico surft rond een tropisch eiland, Kadia bivakkeert in de woestijn en Nanouk woont in de sneeuw. Pien maakt nieuwe vrienden en beleeft spannende avonturen, want overal waar ze komt is de natuur van slag door de verandering in het klimaat. Nadat ze haar nieuwe vrienden heeft geholpen, wil Pien wel weer naar huis. Maar hoe moet ze naar haar eigen huis terug komen? En waarom wil Raaf haar niet meer helpen?

De voorstelling ging in premiere tijdens de kinderboekenweek onder de titel Bij mij thuis is alles anders en speelt nu de komende seizoenen verder met als titel Thuis op de wereld. 

Na afloop dansen wij samen met de kinderen uit het publiek een vrolijke en energieke einddans, zodat de kinderen zelf even lekker kunnen bewegen. 

De levensgrote mensen- en dierenpoppen van Theater Compagnie Alice, het spannende verhaal en de muziek van Marc Spee maken deze voorstelling tot een bijzondere belevenis.

Lees ook de positieve recensie van de premiere onderaan deze pagina!

leeftijd: 5 t/m 12 jaar

Spel: Alice Ruijters en Angela de Rie

Muziek: Marc Spee

Eindregie en vormgevingsadviezen: Luc Willekens

Prijzen voorstellingen:

Publiek tot 

70 personen: 600 euro

tot 100 personen: 700 euro

Bij meer dan 100 personen graag eerst overleg i.v.m zichtbaarheid en publieksopstelling in de zaal.

Twee voorstellingen op een dag: 850 euro

*De bovengenoemde prijzen zijn excl. reiskosten, 0.25 cent per kilometer vanaf Amsterdam en BTW 9 %

Voor optredens in Belgie hanteren wij een korting op de reiskosten.

Theater Compagnie Alice speelt de volgende voorstellingen:

(U krijgt de meeste voorstellingen van ons te zien wanneer U op deze website als zoekopdracht Alice invult.)

Schaap 3-7 jaar

Rikkie en Bruno en de plasticzee  4-10 jaar

Redders van het regenwoud  5-12 jaar familievoorstelling

Sterren van de zee 5-12 jaar familievoorstelling

Rikkie en Bruno redden de Noordpool 4-10 jaar

Odysseus!  12+ (voortgezet onderwijs en theaters) 

Kerstvoorstelling: Rikkie en Bruno redden kerstmis op de Noordpool 4-10 jaar

Sinterklaasvoorstelling: Rikkie en Bruno en het Kadootjesmonster 3-10 jaar

Kinderboekenweek 2024:

Schaap is eigenwijs 3-7 jaar

Eigenwijs rond de wereld 5-12 jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Over Theater Compagnie Alice
Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met grote poppen en muziek over natuur en milieu.

In Redders van het regenwoud moeten twee kinderen het opnemen tegen een projectontwikkelaar die alle bomen wil omzagen, in Rikkie en Bruno en de plastic zee gaan de twee hoofdpersonages op zoek naar het plasticmonster in de zee en in Bij mij thuis is alles anders hebben kinderen op andere plekken op de wereld te kampen met de gevolgen van de klimaatcrisis.

Karakteristiek voor onze voorstellingen zijn de grote bijzondere zelfgemaakte poppen waarmee de spelers door de ruimte bewegen in combinatie met live muziek en percussie.

De theatrale poppen, de uitbundige speelstijl en de positieve afsluiting, waarbij de kinderen vaak even mogen meedansen, maken iedere voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Basisschool Leander op 15 oktober 2023 08:27
Wat een leuke voorstelling! Theater Compagnie Alice heeft de kinderboekenweek 2023 spetterend bij ons geopend. Ruim 325 kinderen hebben met plezier en aandacht naar het verhaal gekeken. Zo leuk dat je de mensen achter de poppen helemaal niet meer ziet. Er werd gelachen, er werd \'boe\' geroepen, er werd gewezen welke kant ze op moesten en gewaarschuwd als er gevaar aan kwam. De kinderen zaten er vol in!
;