Lentekriebels - Interactief Muziektheater


Lentekriebels is een energieke, educatieve voorstelling van Tijl Damen vol aanstekelijke liedjes en interactie, met een variant voor 2-8 jaar en een variant voor 9-12 jaar.

Lentekriebels onderbouw
Tijl Damen doet niets liever dan zingen en vertellen over de lente, zijn favoriete seizoen! De voorstelling 'Lentekriebels' is dan ook een inspirerende, educatieve kindervoorstelling vol aanstekelijke liedjes, live muziek, grappige acts en veel interactie met het publiek.
De onderbouwvoorstelling draait om alle veranderingen in de natuur: hoe groeit een plant/bloem uit een zaadje? Hoe kun je aan bomen zien dat het lente is? Weet je de namen van alle jonge dieren? Vooraf en achteraf kan de klas aan de slag met de vele (aanleer)liedjes die Tijl heeft gemaakt over de lente. Geschikt voor peuters, kleuters en groep 3/4.
↓ Scroll naar onder en bekijk de video! ↓

Lentekriebels bovenbouw
De lentevoorstelling voor de bovenbouw draait om identiteit, relaties, seksualiteit en het (veranderende) lichaam en sluit aan op de Week van de Lentekriebels. Aan de hand van aanstekelijke liedjes, humor, acts en veel interactie met het publiek komen deze thema's luchtig, ludiek, maar wel respectvol en 'to the point' aan de orde.
Er is ruim aandacht voor verschillen ( zowel m.b.t. het lichaam als [seksuele] identiteit), waarbij de insteek vooral is om aan te geven dát er legio verschillen zijn en dat alles even gewoon/normaal is.

Beschikbaarheid:
Klik hieronder op het tabblad 'over Tijl Damen'. Daar kunt u zien op welke data Tijl nog beschikbaar is.

Praktisch
- Incl. eigen licht/geluid.
- De voorstelling kan binnen of buiten worden gespeeld.
- Inhoud/niveau wordt aangepast aan samenstelling publiek.
- Ook geschikt voor speciaal onderwijs.
- Deze voorstelling wordt gespeeld in heel Nederland en Vlaanderen.

Kosten :
- Eén voorstelling: € 950,-
- Twee voorstellingen: € 1500,-
Prijzen zijn excl. 9% btw, er worden géén reiskosten in rekening gebracht.

Neem gerust contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Tijl Damen schrijft en speelt interactieve, muzikale kindervoorstellingen/ familievoorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen. Afwisselende theatershows, opgebouwd uit aanstekelijke liedjes, live muziek, acts, humor en veel interactie met het publiek.

Als geen ander is Tijl in staat af te stemmen op zijn publiek en hen voor zich in te nemen. Of het nu kleuters zijn, een hele basisschool of complete gezinnen: met zijn ongeremde energie en enthousiasme trekt Tijl iedereen over de streep om, soms ondanks zichzelf, mee te doen.

Tijl speelt zijn voorstellingen in theaters, op festivals en evenementen en bij basisscholen en kinderopvangorganisaties. Zijn voorstellingen zijn geschikt voor zowel het regulier als het speciaal onderwijs. Bij iedere show stemt hij (soms zelfs tijdens het spelen) het niveau, tempo en inhoud af op de mogelijkheden en samenstelling van het publiek.

Tijl Damen begon ooit in het basisonderwijs als leerkracht, maar liet dat al vrij snel los om zich volledig te richten op het schrijven en spelen van liedjes en kindervoorstellingen. Inmiddels staat hij al bijna 15 jaar op het podium en speelt hij jaarlijks ruim 250 voorstellingen.

Speelgebied: heel Nederland en Vlaanderen. Tijl rekent géén aparte reiskosten.

Meer over Tijl Damen vind je op zijn eigen website https://www.tijldamen.com

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Dongeschool op 25 maart 2024 15:50
Powerhouse Tijl Damen was te gast op de Dongeschool in Amsterdam om de lente te vieren en de week van de lentekriebels af te trappen! Het was een super feestelijke dag met een voorjaarsontbijt en deze theatervoorstelling ‘Lentekriebels’ die werd uitgevoerd per bouw. Ook ouders waren welkom. De voorstellingen waren fantastisch! Op niveau, perfect aansluitend per leerjaar. Met Tijl zijn achtergrond als leerkracht en zijn talent in tekst schrijven maken dat de voorstelling elk moment boeit. Tijl had de leerlingen op zijn hand. Van de kleuters die zongen over de dieren tot de tieners die werden geroemd als kampioen! Het was een genot om Tijl Damen over de vloer te hebben Wij zijn geïnspireerd! Laat de lente maar komen!
door Tine Marcusschool op 12 april 2023 19:28
De show zorgde ervoor dat het ijs over het onderwerp werd gebroken. De leerlingen werden ingeleid over de onderwerpen die tijdens de lessen aangesneden gingen worden op een muzikale, creatieve en humoristische manier. Echt super!
door Catharinaschool op 11 april 2023 09:03
D.m.v. muziek en vooral veel humor werden we meegenomen in de ontwikkeling van kind tot volwassene. Erg leuk, kinderen waren betrokken en enthousiast, zelfs de jongens!
door SBO De Stuifheuvel op 11 april 2023 09:01
Een aantal reacties vanuit ons onderbouw team: -Een kind vatte het mooi samen: dit was geen voorstelling, dit was een show! -De kinderen hebben genoten, hadden lol en zongen uit volle borst het lied over het zaadje mee. -Ik heb er zelf ook van genoten. -Ik vond het een erg leuke voorstelling. -De inhoud paste goed bij onze kinderen en de liedjes enzo waren ook goed. -Erg leuk dat alle kinderen mee konden doen. De canon was wat lastig, naar iedereen was actief en dat gaat het om. -Ik vond het heel veel zingen en lekker bewegen voor de kinderen superleuk. -Aardige man en had oog voor alle groepen en pikte zelfs een jarige job eruit, waarvoor we met z\'n alle gezongen hebben. -Echt een aanrader!
door Vitusschool op 11 april 2023 08:59
Een show vol herkenning, met humor! De kinderen hebben ervan genoten!
door V\/SO Drostenburg op 02 juni 2022 09:19
Wat een leuke voorstelling!! We hebben zo genoten van Tijl en de vrolijke voorstelling lentekriebels! Het was precies goed voor de kinderen en iedereen deed heel goed mee! Het is op maat gemaakt voor de kinderen van onze school en dat is heel knap. Een aanrader.
door Kleuterschool Koekatoe, Antwerpen op 23 maart 2022 21:14
Wat een fantastische interactieve beleving voor onze kleuters vandaag. Iedereen ging heel enthousiast naar huis. Ook van de ouders niets dan lovende woorden.
;