Schaap in het bos


De voorstelling Schaap in het bos door Theater Compagnie Alice

(scroll voor meer foto's naar onderaan deze pagina!)

Beschrijving

Met levensgrote zelfgemaakte poppen spelen we een spannend verhaal over hoe een schaapje7 in het bos op zoek gaat naar vrienden, begeleid door muziek en live percussie.

Het verhaal

Op de boerderij worden schaapjes geboren, maar kleine Rikkie is anders dan de andere schaapjes, omdat hij gekleurde vlekken in zijn vacht heeft. Daarom lachen zijn broertjes en zusjes hem uit en mag hij niet meespelen. Gelukkig heeft hij een grote vriend: Bruno de hond. Maar op een dag is Rikkie het zat en rent hij het bos in. Bruno gaat hem zoeken, want hij weet hoe gevaarlijk het in het bos kan zijn. Ondertussen beleeft Rikkie allerlei spannende avonturen. Hij weet net op tijd te ontsnappen aan de boze wolf, hij wordt uit het water gered door de kikker en hij helpt de vlinder Zazoe om te leren vliegen. Aan het eind van zijn reis heeft hij allemaal nieuwe vrienden gemaakt. En als hij dan ook zijn trouwe vriend Bruno weer terug vindt, is zijn geluk compleet.

Want, zegt hij: Je thuis is waar je vrienden hebt.

Deze voorstelling gaat over de dieren in het bos en over vriendschap.

Er is ook interactie met het publiek: De kinderen moeten helpen om de  wolf de verkeerde kant op te wijzen, ze mogen blazen om Rikkie meer lucht te geven en ze kunnen met hun armen aan de vlinder voordoen hoe je moet vliegen.

Interactieve toegift:

Na afloop dansen wij samen met de kinderen de Dierendans onder begeleiding van onze percussionist Marc Spee  als de situatie het toe laat, (In overleg) of kunnen de kinderen de muziekinstrumentjes van Marc bekijken en beluisteren.

Ook krijgen de kinderen nog even de gelegenheid om de dierfiguren Rikkie en Bruno te ontmoeten.

Kenmerken van de voorstelling

De bijzondere grote poppen, spannende scenes, sfeervolle live-muziek en de vrolijke einddans met de kinderen maken deze voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Spel: Alice Ruijters en Helena Perez of Angela de Rie

Muziek, gedeeltelijk live: Marc Spee 

Duur: 45 minuten

Duur toegift: Einddans of muziekinstrumentjes: 5 a 10 minuten

Leeftijd: 3 - 8 jaar

Doelgroep: Deze voorstelling is in het bijzonder geschikt voor kleuters.

Prijzen:

tot 50 personen: 500 euro

van 50 tot 70 personen: 600 euro

van 70 tot 100 personen: 700 euro

2 voorstellingen op een dag: 850 euro

3 voorstellingen op een dag: 950 euro

Alle prijzen zijn excl. reiskosten  0,25 cent per kilometer vanaf Amsterdam.

Deze voorstelling spelen wij van half april t/m september ook in onze theatertent.

Maximal 40 kinderen per voorstelling in de tent.

2 voorstellingen in de tent: 750 euro excl. reiskosten 0,25 per km.

 

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Over Theater Compagnie Alice
Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met grote poppen en muziek over natuur en milieu.

In Redders van het regenwoud moeten twee kinderen het opnemen tegen een projectontwikkelaar die alle bomen wil omzagen, in Rikkie en Bruno en de plastic zee gaan de twee hoofdpersonages op zoek naar het plasticmonster in de zee en in Schaap in het bos ontmoet een schaap allerlei dieren die in het bos wonen.

Karakteristiek voor onze voorstellingen zijn de grote bijzondere zelfgemaakte poppen waarmee de spelers vrij door de ruimte bewegen in combinatie met live muziek en percussie.

De theatrale poppen, de uitbundige speelstijl en de positieve afsluiting, waarbij de kinderen vaak even mogen meedansen, maken iedere voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Lotte op 06 april 2022 14:17
Met prachtige, zelfgemaakte poppen heeft Theatercompagnie kleuters 45 minuten lang weten vast te houden. Een klein en inlevend verhaal over vriendschap met live muziek wat een toevoeging is op het geheel.
door Anna op 11 juni 2021 10:16
Our 4 and 5 years old students truly loved the show! They laughed a lot with the main characters, especially when the wolf was chasing the sheep to eat it. Personally, I appreciated the beautiful music as well. Highly recommended! :)
;