InControl


In een wereld waarin NIX de afspraak is, is een pil goedkoper en voor jongeren makkelijker verkrijgbaar dan een sixpack. Op de laptop, waarop jongeren hun huiswerk maken, zijn ze één klik verwijderd van duizenden games, die ze onbeperkt, met mensen over de hele wereld, dag en nacht kunnen spelen. InControl is een voorstelling over genotmiddelen en gameverslaving, in de wereld van nu.

InControl volgt een schooljaar lang Luuk, Julia en Denise, 3 jongeren die worstelen met de vraag ‘hoe om te gaan met alcohol, drugs en gamen’. Als iedereen alcohol drinkt, moet ik dat dan ook doen? En hoeveel uur per dag gamen is nog gezond? Of heb ik toch een probleem? Ga ik zo nog wel over?

Na de voorstelling is er een interactief nagesprek met de acteurs als gesprekleiders. Zij worden hier intensief in getraind.  Daardoor zijn ze goed in het creëren van een veilige sfeer, waarin iedereen de ruimte krijgt om deel te nemen aan een eerlijk en open gesprek over wat de jongeren net gezien hebben en over de manier waarop ze met drugs, alcohol, gamen en hun eigen grenzen willen omgaan.

De voorstelling InControl en het interactieve nagesprek zijn een fijne basis om aan te kunnen refereren in de lessen.

 

Soort project: voorstelling in de klas

Tijdsduur: 1,5 uur (45 min voorstelling en 45 min nabespreking)

Doelgroep: 12+, alle niveaus, ook speciaal onderwijs

Max. aantal deelnemers: 64 leerlingen of 2 klassen

1 voorstelling per dag €865,- 
2 voorstellingen per dag €1395,- 
3 voorstellingen per dag €1840,- 

De prijzen zijn excl. btw en excl. reiskosten

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Theatergroep Zwerm maakt en speelt educatieve voorstellingen voor Primair, Voortgezet en Speciaal Onderwijs, voor alle niveaus.

De voorstellingen van Theatergroep Zwerm gaan over actuele maatschappelijke thema’s als Social Media, Internet, genotmiddelen, pesten, liefde, puberen, groepsdruk, seksualiteit, vriendschap en grenzen stellen.

De leerlingen zitten bij de voorstelling rondom en bevinden zich in dezelfde verbeelde ruimte als de personages. Zo is er veel interactie met de leerlingen en zitten ze er meteen helemaal in.

Na de voorstelling is er een interactief nagesprek. De acteurs van Theatergroep Zwerm zijn dan gespreksleiders. Zij worden hier intensief in getraind. Daardoor zijn ze goed in het creëren van een veilige sfeer, zodat iedereen de ruimte krijgt om deel te nemen aan een eerlijk en open gesprek over deze spannende onderwerpen.

De voorstellingen en de interactieve nabespreking zijn een fijne basis om aan te kunnen refereren in de lessen over bijvoorbeeld seksuele vorming, Mediawijsheid en burgerschap.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;