theatergroep Koeterwaals

Koeterwaals!

Theatergroep Koeterwaals is een Amersfoorts/Utrechts gezelschap. Onze gedeelde interesse is communicatie. Zowel de gesproken taal, de lichaamstaal als andere vormen van communicatie. Hoe ontstaat deze? Wat kan je zeggen zonder woorden? Wat kun je zeggen met muziek? Hoe kan je in de problemen komen als je net die ene zin, net de verkeerde oogopslag of net het verkeerde geluidje op het verkeerde moment plaatst. Menen we wat we zeggen of zegt ons lichaam iets anders dan onze taal? Al deze vragen fascineren ons en proberen wij vorm te geven in onze voorstellingen.
We maken voorstellingen voor kinderen en jongeren. Onze voorstellingen zijn altijd een combinatie van Theater en Muziek

De makers van Koeterwaals zijn, Derk Oudshoorn, Jan Evers en Simone Van den Berg.Jan Evers en Marcel van der Schot.  We werken samen met een dramaturge en regisseur Geke van Boxem. Daarnaast hebben we een vaste lichtontwerper en technicus Dick Cools. Ook werken we regelmatig met andere kunstenaars.

speelstijl

Onze voorstellingen zijn taalarm, licht absurdistisch met een fysieke speelstijl. De verhaallijn is helder en begrijpelijk waardoor de focus in de regie ligt op de interactie tussen de personages met hun gedragingen en emoties. De personages zijn vrij archetypisch en hun gedrag is  in ieder geval altijd grappig, ontroerend en bizar. We zoeken naar een mix van herkenning en vervreemding bij ons publiek.

Vormgeving

Wij hebben een voorliefde voor het maken  een  decor van karton.  Met karton als basismateriaal wordt er een spannend spel gespeeld met 2d en 3d beleving en tussen ‘nep’ en ‘echt’. De fantasie van de toeschouwer wordt erdoor geprikkeld;  een kartonnen taart die in het gezicht gegooid wordt laat een werkelijk spoor van slagroom na. Kartonnen koekjes gaan de oven in en komen er als geurende eetbare koekjes uit.

0 voorstellingen gevonden van theatergroep Koeterwaals

;