Odysseus!


Odysseus!

 (scroll voor meer foto's naar onderaan deze pagina!)

In een dynamische voorsteling waarin de personages elkaar razendsnel afwisselen, voeren de spelers het publiek mee in de omzwervingen van Odysseus die uit alle macht probeert om terug te keren naar zijn geliefde op het eiland Ithaka, maar daarin wordt tegengewerkt door Poseidon. In deze voorstelling staat de liefde centraal.

Bestaat de ware liefde? En zo ja, is die de moeite waard om er 20 jaar op te wachten?

Odysseus is al 10 jaar onderweg als de voorstelling begint. Nu wil hij terug naar zijn grote liefde, zijn vrouw Penelope, en zijn zoon die hij voor het laatst heeft gezien toen hij nog maar een baby was.

Athene gelooft in hun liefde en probeert hem te helpen om weer thuis te komen, maar Poseidon werkt hem juist tegen, omdat Odysseus het oog van zijn zoon de cycloop heeft uitgestoken. Zo raakt Odysseus steeds verder van huis en wordt hij een speelbal van de goden. Als hij dan ook nog in de armen van de verleidelijke godin Calypso belandt dreigt hij zijn grote liefde bijna te vergeten...

De mythische figuren van de Griekse goden worden op een humoristische manier gespeeld met verwijzingen naar onze tijd. Het publiek kan zich in deze toegankelijke voorstelling makkelijk identificeren met de mensen die aan de grillen van de goden zijn overgeleverd, maar desondanks toch hun hart proberen te volgen.

De voorstelling wordt begeleid door percussionist Marc Spee, die daarvoor ook alle muziek componeerde. 

De dynamische scenes, de afwisselende muziek en het spannende verhaal zorgen samen voor een bruisende voorstelling, die de leerlingen een levendig beeld geeft van de avonturen van Odysseus en de wereld van de goden.

Spel: Alice Ruijters en Ton van Noppen

Muziek en live percussie: Marc Spee

De voorstelling is geschikt voor leerlingen van de middelbare school en voor groep 8 van de basisschool en eigenlijk voor iedereen vanaf ongeveer 11 jaar.

Prijzen voorstellingen* 

(Betaling is mogelijk via de CJP Cultuurkaart)

​Publiek tot 50 personen:  500 euro  

50-70 personen:  600 euro

70-100 personen: 700 euro

Daarboven in overleg, ook in verband met wat er mogelijk is in de zaal.

Twee voorstellingen op een dag: 850 euro

*Alle bovengenoemde prijzen zijn excl. reiskosten (0.25 cent per kilometer vanaf Amsterdam) en m.i.v. oktober 2023 BTW 9 %

Theater Compagnie Alice speelt de volgende voorstellingen:

(U krijgt de meeste voorstellingen van ons te zien wanneer U op deze website als zoekopdracht Schaap invult.)

Schaap 3-7 jaar

Rikkie en Bruno en de plasticzee  4-10 jaar

Redders van het regenwoud  5-12 jaar familievoorstelling

Sterren van de zee 5-12 jaar familievoorstelling

Rikkie en Bruno redden de Noordpool 4-10 jaar

Odysseus!  12+ (voortgezet onderwijs en theaters) 

Kerstvoorstelling: Rikkie en Bruno redden kerstmis op de Noordpool 4-10 jaar

Sinterklaasvoorstelling: Rikkie en Bruno en het Kadootjesmonster 3-10 jaar

Kinderboekenweek:

Schaap zoekt een thuis 3-7 jaar

Bij mij thuis is alles anders 5-12 jaar

 

   

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Over Theater Compagnie Alice
Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met grote poppen en muziek over natuur en milieu.

In Redders van het regenwoud moeten twee kinderen het opnemen tegen een projectontwikkelaar die alle bomen wil omzagen, in Rikkie en Bruno en de plastic zee gaan de twee hoofdpersonages op zoek naar het plasticmonster in de zee en in Bij mij thuis is alles anders hebben kinderen op andere plekken op de wereld te kampen met de gevolgen van de klimaatcrisis.

Karakteristiek voor onze voorstellingen zijn de grote bijzondere zelfgemaakte poppen waarmee de spelers door de ruimte bewegen in combinatie met live muziek en percussie.

De theatrale poppen, de uitbundige speelstijl en de positieve afsluiting, waarbij de kinderen vaak even mogen meedansen, maken iedere voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;