De regenboogdraak


Drako de regenboogdraak heeft gouden schubben. De andere draken vinden hem bijzonder en beschermen hem tegen de mensen. Die denken dat een gouden schub eeuwig geluk brengt. De draken willen graag zelf ook zo’n gouden schub. Drako houdt ze liever zelf. De draken worden boos op Drako als hij een draak in gevaar niet helpt. Daardoor weet een drakenvanger hem bijna te pakken. Drako is helemaal alleen en verdrietig. Dan verschijnt er een witte draak met wijze raad. Of Drako daar naar luistert?

Het boek de mooiste vis van de zee was inspiratiebron.

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Als kleine jongen wil Marcel Oudenbroek al poppenspeler worden. In 1993 verwezenlijkt hij die droom en begint hij met Poppentheater Cassiopeia, vernoemd naar het sterrenbeeld.

Marcel speelt het liefst in een poppenkast, omdat hij zelf dan onzichtbaar is. Als de gordijnen van de poppenkast open gaan laat hij zijn publiek in een andere wereld kijken. Een wereld vol zelfbedachte verhalen met fantasie, magie, humor, spanning, actie en interactie.

Hij gebruikt daarbij zelfgemaakte hand- en stokpoppen. De decors geven globaal aan waar het zich afspeelt. De nadruk ligt zo echt op zijn poppenspel. Marcel maakt  gebruik van belichting en muziek tijdens zijn spel.

Het repertoire is gericht op kinderen, maar volwassenen genieten ook volop van zijn poppenspel. Marcel vindt het heel leuk als het lukt om samen met zijn publiek op te gaan in zijn poppenspel en zo heel even de alledaagse wereld te vergeten en samen iets heel moois te beleven. Zijn verhalen lopen altijd goed af.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;