De Poppenparade


Bij mij thuis, een kijkje in het leven van een poppenspeler.

De voorstelling ‘De Poppenparade’ is speciaal voor de Kinderboekenweek aangepast.

In deze vrolijke voorstelling vertelt Lisette over haar leven als poppenspeler en vooral hoe het er thuis uitziet. Met in elke kast, poppen, lapjes, flessen latex en allerlei andere materialen waar de poppen van worden gemaakt. Daarnaast voeren de poppen zelf het hoogste woord en laten in korte acts hun kunsten zien. Afwisselend leren de kinderen over verschillende soorten poppen zoals marionetten, handpoppen en bekpoppen en vertelt Lisette over haar huis, poppen en hoe het is om voorstellingen te bedenken en te maken. Tot slot wordt er afgesloten met de hoofd-act ‘Fifi’. Deze kleine circushond steelt niet alleen de show maar ook de harten van de kinderen.

De lesbrief bevat ideeën om zelf poppen te maken, ermee te spelen en te reflecteren op de voorstelling.

Uit ervaring blijkt dat een combinatie tussen kijken naar een voorstelling en het volgen van een aansluitende workshop een grote meerwaarde heeft voor de kinderen. Alles wat ze gezien hebben in de voorstelling krijgt nog meer betekenis omdat ze daarna zelf in de workshop met poppenspel aan de slag gaan. Dus niet alleen kijken, maar ook ervaren en doen. De workshops kunnen los bijgeboekt worden. De combinatie voorstelling met workshops en lesbrief zorgt samen voor een leuk en leerzaam poppentheaterproject. 

Duur voorstelling 50 minuten

prijs per voorstelling: € 575,00
2e/3e voorstelling op dezelfde datum en locatie: à € 325,00 per voorstelling

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Na haar opleiding voor theaterdocent heeft Lisette van Gemert zich bij poppentheaterwerkplaats ‘de Proeve‘ gespecialiseerd in poppenspel. Sindsdien maakt en speelt ze visueel theater en straattheater, waarbij clownerie, fysiek theater, poppenspel,  maskerspel en acrobatiek elkaar afwisselen en aanvullen. Ze houdt van het directe contact en verbinding met haar publiek, met als doel om te verwonderen en ook een publiek dat niet vanzelfsprekend naar het theater gaat mee te nemen in de magie van het moment.
Lisette is als zelfstandig artiest en docent werkzaam bij festivals, evenementen, op scholen, en in kleine theaters. Op scholen speelt ze voorstellingen met lesbrief en workshop gecombineerd, zodat het jonge publiek niet alleen theater ervaart door te kijken, maar vooral door het daarna ook zelf te doen.
Grote gemene deler in de verschillende werkzaamheden is liefde voor het vak theater en om daarmee een verhaal te vertellen. Daarnaast houdt Lisette ervan om vanuit theater anderen iets te leren en een bijzondere ervaring mee te geven.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;