Joeps

Joeps krijgt al vele jaren vorm en kleur door Joeri Helaers. Als je Joeri zou moeten beschrijven dan zijn veelzijdig, creatief en enthousiast de eerste woorden die in je zouden opkomen. Deze creatieveling is een geboren entertainer, die al van heel jonge leeftijd bezig is met zijn grootste passies: magie, goochelen, ballonnen en circus. Om de kneepjes van het vak te leren ging hij jarenlang samen met ervaren collega’s op pad. Dit was voor hem een buitengewoon fantastisch en leerrijk avontuur. Het duurde dan ook niet lang voordat hij zijn eigen, originele kindershow in elkaar knutselde. Dit bleek meteen een groot succes te zijn en iedereen, zowel de kinderen als hijzelf, vonden het een schitterende belevenis. Hij weet telkens opnieuw zijn publiek te verbazen op verschillende manieren. Dit alles zorgt ervoor dat hij zich alsmaar verder wil ontwikkelen en bijscholen om zo steeds opnieuw originele en unieke animaties en shows te brengen.

Vele jaren zijn ondertussen verstreken waardoor hij zijn gamma enorm heeft kunnen uitbreiden. Buiten zijn shows kan je Joeps nu ook terugvinden als ballonplooier, straatanimator en circusartiest. Bovendien is hij eveneens freelance lesgever bij circusateliers “Cirkus in beweging” en “Twist VZW”. Momenteel is Joeps een veel gevraagde clown op verschillende soorten evenementen. Misschien kom je hem daar wel eens tegen!

Joeri heeft er al een veelomvattende rit opzitten van verschillende opleidingen en cursussen. Zo was hij lid van het circusatelier “Salto” in Tienen. Daarnaast is hij ook al 8 jaar een enthousiaste spelleider en vaste animator bij speelplein “Ruimte” in Zoutleeuw. In 2008 haalde Joeri zijn attest van “Animator in het jeugdwerk” na het volgen van deze cursus. Aangezien hij naast plezier ook de veiligheid belangrijk vindt, heeft hij een attest van “Eerste hulp” & “Helper” van het Rode Kruis in zijn bezit.

En als dat nog niet genoeg is, heeft deze bezige bij tijdens het jaar 2009-2010 de opleiding “Begeleider in de circuskunsten(BIC)” van het circuscentrum afgerond. Hierdoor kan en mag hij les, initiatie en workshops geven die betrekking hebben tot circus. Hiervan maakt hij gretig gebruik.

Op volgende evenementen kan je hem al eens gespot hebben: Millennium Jam 2012 (België) Euro Jam 2011 en 2012 (Melle), internationale bijeenkomsten van ballonplooiers (Duitsland), Carlo Jam (België) 2011 en 2012. Ook is hij kindercoach van dienst bij het Nederlandse tv-programma “Jo in de boomhut” (Ned2) en werkte hij mee aan “Banana split” (vt4).

In een notendop doet de veelzijdige Joeps de tijd eventjes stilstaan en neemt hij iedereen met veel enthousiasme mee op een leuke en onvergetelijke reis.

0 voorstellingen gevonden van Joeps

;