Soepsteen


Coronaproof; doordat de voortelling buiten (of in een tent) gespeeld kan worden.

Samen met andere voorstellingen kan Iwan voor alle groepen een voorstelling verzorgen met het thema eten. Aangevuld met proef en workshops zou dit een alternatief kunnen zijn voor een schoolreisje.  (neem contact op voor de mogelijkheden)

In deze kindervoorstelling kookt Iwan Dam de steensoep. Want hij heeft toevallig een steen die heerlijke smaken aan water kan geven; De soepsteen. 

Ondertussen vertelt en speelt hij het Portugese volksverhaal over samenwerken en schaarste.

Een vreemdeling komt aan in een dorp waar honger en armoede heerst. Niemand wil wat van deze onbekende weten. Totdat hij een heerlijke soep gaat maken met een bijzondere steen die smaken afgeeft.  

Het publiek luistert, lacht en wordt zelfs deelgenoot van het verhaal.

Na afloop is de soep klaar en word deze aan de luisteraars gegeven.

EXTRA:   Als het kan en mag zou de soep ook op een echt vuur gekookt kunnen worden.  

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Kleinkunstenaar Iwan Dam is een theatrale duizendpoot. Zo was hij afgelopen 5 jaar Buurman in de theatervoorstellingen van Buurman en Buurman en toert hij met zijn eigen voorstellingen langs de Nederlandse podia en festivals. Hij speelt improvisatie cabaret en schitterde in musicals.

Bij jeugdprogramma’s op TV is hij een vaak gevraagde gast;  Zapp Detective, Betreden op eigen risico, Willem Wever en voorheen Zapp Delict.  Verder speelde hij in series als Flikken Maastricht, GTST , Moordvrouwen  en diverse reclames.

Als mede organisator van het Amsterdams Jeugdtheater collectief (AJTC) ontwikkelde hij verschillende festivals  en (corona veilige) theaterconcepten. 

Samen met theatergroep Wijland (Helmer van der Sar en Marc Heijboer)  werkt hij nu samen in een spetterende sinterklaas voorstelling.  De muzikale en cabareteske manier van kindertheater, die Iwan maakt , sluit wonderlijk aan bij de slapstick achtige acteerstijl van Wijland.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Marijke op 02 juni 2021 00:16
Wij hebben met onze school naar twee voorstellingen gekeken van Iwan. \\\'Over de kook\\\' en \\\' Soepsteen\\\' Door Corona hebben we heel wat bergen moeten verzetten om dit voor elkaar te krijgen. Iwan was zeer bereidwillig en meedenkend om in de open lucht zijn shows te laten zien. We hebben genoten!!! Met recht een vakman! Bedankt namens 400 kinderen!
;