GroepRood

GroepRood maakt beeldende theatervoorstellingen voor jonge kinderen van 2 tot 6 jaar. Met weinig woorden vertelt mimespeelster Judith de Klerk met papier, doekjes en andere voorwerpen zintuiglijke verhalen vol sfeer.

GroepRood vertrouwt dat, door kijken en luisteren, kinderen met hun eigen verbeelding de verhalen afmaken. Zo worden ze meegenomen in de reis van de voorstelling. Daarbij mogen ze zelf steeds een stukje meespelen.

Judith de Klerk is theatermaker en pedagoog. Ze neemt in haar werk de kinderlijke verwondering als uitgangspunt voor verbeelding. Volgens Judith is stimulering van verbeelding belangrijk voor het maken van keuzes in het leven. Judith heeft 20 jaar ervaring in het speciaal onderwijs. Van 1999 tot 2006 maakte zij samen met Suzanna Pezo onder de naam 2OverRood voorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar: Het Vogelmeisje (1999), Wattisdat? (2001)' , In Duplo (2005).Met GroepRood maakte Judith de Klerk Bloeiende Woestijn ( 2007) Heel Jaar Rond ( 2009) Wachten wachten wachten (2011) Dames en Dekens (2014) Papier en Bas ( 2019)

Regie

Jan Langedijk is regisseur en artistiek adviseur bij GroepRood. Hij opgeleid als mimespeler en staat bekend om het maken van beeldend-sensitief theater. Hij was oprichter en artistiek leider van De Daders en regisseerde eerder de voorstellingen van 2OverRood.

0 voorstellingen gevonden van GroepRood

;