EvenwichtZIN


In ons Circustheater atelier geven we jonge kinderen de ruimte om vanuit hun eigen initiatief te bewegen, hun evenwicht te ontdekken en te veroveren. Een ware kunst!

"EvenwichtZin" is de combinatie tussen een voorstelling en een workshop. Het is een theatrale onderzoeksruimte over proberen, vallen, evenwicht houden en balans vinden. Waarin zelfstandige exploratie organisch wordt afgewisseld met verbeelding en theaterbeleving. De workshop is speciaal ontworpen voor kleuters.

ieder kind staat op z'n eigen manier in de wereld en daarom reageren kinderen heel verschillend op wat ze horen, zien en voelen. In EvenwichtZin sporen we kinderen aan om vanuit intrisieke motiviatie met balans te spelen. Thema’s als Innerlijk evenwicht, rust, opnieuw proberen, concentratie en samenwerken worden aangeraakt op actieve en speelse wijze.

De interactieve theatervoorstelling duurt 60 minuten en kan gespeeld worden in bijvoorbeeld een speelzaal. Per klas word er 1 voorstelling gegeven.

Voor meer informatie, boekingen en of beschikbaarheid vul het formulier hieronder in.

Omdat wij delen voor het jaar in het buitenland werken kun je het beste contact opnemen om beschikbaarheid met ons door te nemen. 

“Namens het hele team willen we jullie bedanken voor de geweldige lessen vandaag! De kinderen vonden het geweldig en wij als juffen hebben zitten genieten van wat we zagen. Didactisch supersterk, precies goed afgestemd op de kleuters. Nogmaals dank en hopelijk tot volgend jaar!” - Kleuterteam Vrijeschool Utrecht, 2022 

Mandy;

Via een pedagogische dansopleiding ben ik uiteindelijk in het sociale circus beland. Zo bewoog ik mij een aantal jaar tussen Circus Elleboog en Circus Werkplaats Boost voordat ik mij volledig ging focussen op BLIXEM en uiteindelijk op onze interactieve kleuter voostellingen.

Daar vond ik de mogelijkheid om met kinderen te werken die net als ik makkelijker en met meer plezier konden leren door beweging en fantasie. En dit in een omgeving zonder druk of verwachting! Een paar jaar later heb ik mij verder gespecialiseerd in de discipline balans en biomechanica aan Ecole National du Cirque Montreal, bij STREB lab for action mechanic's in NYC en door een stage bij de Palestijnse Circus School in Birzeit. 

MEL

In Menorca heb ik de opleiding tot clown gedaan aan de Bonts International Clownschool. Een clown zeilt mee met de emoties en gebruikt deze emoties om iets verwonderlijks, onverwachts of nieuws te creëren en delen. Een clown speelt met verbeelding, fantasie en ziet iets steeds van een andere kant. Met jonge kinderen werk ik bij BLIXEM zo aan het aanwakkeren van verbeelding, nieuwsgierigheid en magie.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Kleuterdocent de Poolster op 27 februari 2022 17:19
“Ik vond Circus Blixem geweldig met de kleuters. Het was pakkend, uitdagend, interactief en leerzaam. Het kind werd gezien en kon op zijn\/haar niveau meedoen. Als docent vond ik het heel inspirerend. Ik kan werkelijk geen tip bedenken, want het was top!” Kleuter docent De Poolster, Amsterdam
;