"Stil"


"De" Charel: toffe gek, bizarre mens maar doorgaans goedlachs. Verbaal sterk, wel absurd en steeds op zoek naar een publiek om te tonen wat hij (niet) kan. Nu, in z'n nieuwe voorstelling, is hij voort eerst moedig genoeg om z'n faalangst met het publiek te delen. Bang om af te gaan, bevreesd voor mislukking, beducht om z'n publiek niet meer blij te kunnen maken, omgeriust om zoals steeds allen maar nu zonder de herinnering aan een tevreden en lachend publiek achter te blijven.
Het tonen van jonglerie, goochelarij, mueizk, rijmelarij, stunts,... het lange leven van de Charel. Een verhaal over bang zijn en experimenteren mer daarbij stil staan, voelen en gewaarworden. Over angstig zijn en hoe dit bij spelen/leven hoort. over hoe angst vanbinnen kapot maakt maar niet spelen/leven stilletjers doet sterven. Over hoe niet met en niet zonder kunnen, de patstelling, de zoektocht naar een oplossing en de (absurde) clowneske zijsprongen die worden gemaakt.
De pogingen tot stilstaan door een hyperactief typetje en de cofrontatie met zichzelf.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Charel & Co is vooral Charel Lievens:
Kenmerkend voor mezelf: ik doe erg veel dingen graag! Zo ben ik ben opgeleid tot instructeur in het jeugdwerk, begeleider in de circuskunsten, ervaringsleerdeskundige, bachelor orthopedagogie en gestaltpsychotherapeut en heb mezelf gelijklopend daarmee bekwaamd in circustechnieken (focus op theater en jonglerie)  en muziek (gitaar, mondharmonica). Ik richtte een circusschool op waarin ik les gaf,  proefde van werken als clown in ziekenhuizen, stichtte een vzw voor online clowning voor zieke kinderen, bouwde een creëeratelier uit en deed poppenspeelervaring op bij  Theater Zuidervis en in eigen produkties.
Uit al die verschillende ervaringen en invloeden ontstonden de nu aangeboden school- en familietheatervoorstellingen “Dom”, “Stil” en “Baf!”. Steeds een unieke mix van vertellen, circus, muziek en stunts gebracht met humor, interactie en beklijving.

De “Co” wijst op de verschillende mensen waarmee ik samenwerk(te). Techniekers, coaches, regisseurs en in “Baf!” m’n tegenspeler en muzikant Erik Van den Bulck.

We spelen de voorstellingen zowel buiten als binnen of in onze eigen (circus)theatertent. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;