Samba Salad

Samba Salad is een professioneel gezelschap, zij maakt en speelt concerten, muziektheater en educatieve projecten sinds 1978. Ruim 4500 voorstellingen op het podium en produceerde sinds haar oprichting 21 cd-albums en 9 kinderboeken.

‘Wat de boer niet kent, dat vreet-ie niet’? Laat dat maar over aan de ervaren chefkoks van Samba Salad. Zij schotelen de kinderen een bonte salade van ‘s werelds lekkerste muzikale gerechten voor. Kinderen en volwassenen worden verrast met een mix van flamenco, samba, jazz, salsa, pop, merengue, kaseko, calypso – en Afrikaanse muziekstijlen.

Samba Salad maakt bijzondere muziekgenres en instrumenten toegankelijk voor kinderen door humoristisch en energiek theaterspel. Wereldse kinderliedjes met hedendaagse teksten geschreven door bekende kinderboekenschrijvers zoals Sjoerd Kuyper, Theo Olthuis, Koos Meinderts en Herman Link.

Samba Salad neemt kindertheater serieus. Muziek hoeft niet simpel te zijn om kinderen te bereiken. Niet voor niets is de levensmissie van het gezelschap om de muzikale horizon van kinderen te verbreden en daardoor hun kijk op de wereld vergroten.

Samba Salad werkte in de loop der jaren samen met een unieke verscheidenheid aan muzikanten en andere kunstenaars, wat hen tot pioniers maakte op het gebied van muziektheater voor kinderen. Het gezelschap werkt samen met diverse muzikanten, acteurs, regisseurs, schrijvers en andere kunstenaars om hun voorstellingen tot stand te laten komen. Zo werkten ze in het verleden met oa. het Metropole Orkest, Gerardo Rosales (muziek), Hakim van Sesamstraat, Django Edwards, flamencogezelschap La Primavera (dans en spel), Dick Hauser van toneelgroep Orkater (regie) en kinderboekenschrijvers Sjoerd Kuyper en Theo Olthuis (scripts en liedteksten).

1 voorstellingen gevonden van Samba Salad

In Het Wild

In Het Wild

Samba Salad
Muziektheater
;