DWARS - Kinderboekenweek 2024


DWARS - Voorstelling Kinderboekenweek 2024 - 'Lekker Eigenwijs'
'Nee, ik ben niet eigenwijs, ik ben DWARS!'

Tijl Damen is een geboren dwarsligger. Als peuter hing hij al in zijn tuigje naast de buggy te bungelen. En hij is een man met lang haar. En hij draagt al 20 jaar geen jas. Het liefst doet Tijl de dingen nét een beetje anders dan anderen. Is dat altijd een goed idee? Nee. Of eigenlijk: Ja! Want als je naast het gebaande pad loopt, zie je van alles dat de rest ontgaat.

De mens is een kuddedier en voelt zich het fijnst als 'ie meehobbelt met de meute. Maar daarmee verander je de wereld niet!
Onze geschiedenis is gebouwd op notoire dwarsliggers en eigenwijze figuren. Als die niet bestonden zou alles altijd hetzelfde blijven. Dan leefden we nu nog in de oertijd!

Tijdens deze muzikale, interactieve theatervoorstelling gaat Tijl er dan ook eens flink tegenin. Het liefst tegen alles. Hij leert zijn publiek eigenwijs te zijn, zelf na te denken. Maar gaat het nog steeds goed als werkelijk iedereen dwarsligt?

Met liedjes, acts, muzikaliteit en humor als gereedschappen gaat Tijl aan de slag met het publiek en raakt steeds verder verstrikt in zijn eigen DWARS-doctrine.

Praktisch:
- De voorstelling kan schoolbreed worden gespeeld of opgedeeld in onderbouw/bovenbouw.
- Tijl neemt eigen licht/geluid/podium mee.
- Opbouwtijd 2 uur.
- Lengte voorstelling: ca. 45 min.
- Ook geschikt voor speciaal onderwijs

Kosten: 
- 1 voorstelling ca. 975,-
- 2 voorstellingen ca. 1650,-

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Tijl Damen schrijft en speelt interactieve, muzikale kindervoorstellingen/ familievoorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen. Afwisselende theatershows, opgebouwd uit aanstekelijke liedjes, live muziek, acts, humor en veel interactie met het publiek.

Als geen ander is Tijl in staat af te stemmen op zijn publiek en hen voor zich in te nemen. Of het nu kleuters zijn, een hele basisschool of complete gezinnen: met zijn ongeremde energie en enthousiasme trekt Tijl iedereen over de streep om, soms ondanks zichzelf, mee te doen.

Tijl speelt zijn voorstellingen in theaters, op festivals en evenementen en bij basisscholen en kinderopvangorganisaties. Zijn voorstellingen zijn geschikt voor zowel het regulier als het speciaal onderwijs. Bij iedere show stemt hij (soms zelfs tijdens het spelen) het niveau, tempo en inhoud af op de mogelijkheden en samenstelling van het publiek.

Tijl Damen begon ooit in het basisonderwijs als leerkracht, maar liet dat al vrij snel los om zich volledig te richten op het schrijven en spelen van liedjes en kindervoorstellingen. Inmiddels staat hij al bijna 15 jaar op het podium en speelt hij jaarlijks ruim 250 voorstellingen.

Speelgebied: heel Nederland en Vlaanderen. Tijl rekent géén aparte reiskosten.

Meer over Tijl Damen vind je op zijn eigen website https://www.tijldamen.com

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;