Kinderboekenweek voorstelling 2021: IK WIL ZINGEN (3-7 jaar)


DÉ INTERACTIEVE MEESPEELVOORSTELLING 'IK WIL ZINGEN' VOOR TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK

In de meespeelvoorstelling IK WIL ZINGEN speelt Hannah Borst samen met de kinderen uit het publiek het verhaal van het prentenboek IK WIL ZINGEN (Uitgeverij Clavis).
Het vrolijk zingende prinsesje Pia wil niets liever dan zangeres worden. Ze zingt en danst en vertelt haar droom aan Postbode Pierre, Kokkin Karina, Meneer Mol en Papa Koning. Maar de volwassenen om haar heen vinden dat zingen maar niks. ‘Doe liever iets nuttigs’, zeggen ze allemaal. Dit maakt prinsesje Pia heel verdrietig. Want zingen is toch wat zij het liefste doet.  Wordt zij ooit weer vrolijk? Mag prinsesje Pia worden wat zij het liefste wil?
Het prentenboek is door Hannah zelf geschreven en het is geïllustreerd door Joanne Luijmes. Het decor en kostuums zijn gemaakt door Jantine Kraaijeveld.
In de voorstelling is ruimte voor improvisatie van de spelertjes en Hannah. Wat wil jij eigenlijk worden?

Een interactieve kindervoorstelling voor de allerkleinsten (3-7 jaar) met makkelijk mee te zingen liedjes. Hoor je het al? ‘Ik wil zingen Doebie Doewa, Sjoebie Sjoewa’.

Met een IK WIL ZINGEN kleurplaat als toetje.

Bij het boeken van een voorstelling krijg je een  gesigneerd  exemplaar van IK WIL ZINGEN cadeau. Hoe leuk is dat!

Deze voorstelling is ook geschikt voor het speciaal onderwijs.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Speelperiode: In de kinderboekenweek en een paar weken daarvoor en daarna. En als je graag op een ander moment in het jaar wilt boeken: ook leuk😁
Auteur prentenboek IK WIL ZINGEN: Hannah Borst
Illustrator prentenboek IK WIL ZINGEN: website Joanne Luijmes, LinkedIn Joanne Luijmes
Kostuums en decor: Jantine Kraaijeveld.
Uitgeverij prentenboek: Clavis
Thematiek: worden wat je wil;  prinsessen; zingen; wat wil je later worden?; omgaan met teleurstelling; je hart volgen
Duur voorstelling: ongeveer 40 minuten. (kan ook in 30 minuten als nodig)
Doelgroep: kinderen 3-7 jaar (en ouders/leerkrachten). Ook voor Speciaal Onderwijs (daar mogen kinderen natuurlijk ook ouder zijn, met niveau van 3-7 jarigen).
Aantal kinderen per voorstelling: per opdrachtgever worden de wensen besproken.
Locatie:  in overleg.

Groepsgrootte: in overleg. Max 90 kinderen (3 klassen) per voorstelling. 

KOSTEN

1 voorstelling kost €425,- ; 2 voorstellingen (per dagdeel) kosten €520 en 3 voorstellingen (pers dagdeel of schooldag) kosten €620. Kosten zijn exclusief BTW en reiskosten uit Amersfoort a €0,19/km. 

REACTIES OPDRACHTGEVERS

Beste Hannah,
Wij hebben enorm genoten van de voorstelling!! Geweldig leuk, verantwoord, educatief en aansluitend bij de belevingswereld van de kleuters.
In de klas nog genoten van het boekje en al meerdere keren “soep” gemaakt in de kring waar de kinderen heerlijk in konden “roeren”…proeven en …altijd goed gelukt!!
Dank je wel.
We houden jullie zeker in gedachten als er weer eens tijd/budget is voor zoiets moois.
Met hartelijke groet en wellicht tot de volgende keer,
Pauline,
juf groep 1/2 Oranje Nassauschool Muiderberg.

Beste Hannah,
Bedankt voor je leuke voorstelling! Wij, maar vooral de kinderen hebben enorm genoten! We vonden dat je het ontzettend goed hebt gedaan. De voorstelling was interactief en je was duidelijk naar de kinderen toe.
Nogmaals hartelijk dank en wie weet tot een volgende keer!
Groeten,
Marzia
Jeugdwerker & stagecoördinator De Mussen, Den Haag

IK WIL ZINGEN *****
Een sprookjesachtig mooi boek .
Toen ik dit boek voor de eerste keer zag dacht ik: ‘Wow wat een prachtig mooi boek’. Ik heb het boek eerst heel voorzichtig doorgebladerd voordat ik het verhaal ben gaan lezen. Elke bladzijde is een genot om naar te kijken. Prachtige illustraties in mooie warme kleuren.
Het verhaal in het kort: Het verhaal gaat over prinsesje Pia die heel graag zingt en er van droomt om later zangeres te worden. De bloemen en vogels worden vrolijk van haar en doen met haar mee. Maar dit vinden de mensen om haar heen ( de postbode, de tuinman en de kokkin) geen goed idee. Zij vinden zangeres geen beroep en vinden hun eigen beroep beter want daar worden zij blij van. Prinsesje Pia wordt steeds verdrietiger en wanneer haar vader (papa Koning) ook nog zegt dat dit geen beroep is, holt ze de kasteeltrap op en kruipt in haar bedstede. Ze blijft er wel drie dagen en nachten in. Maar dan gebeurt er van alles rondom het kasteel. De bloemen bloeien niet meer. De vogels fluiten niet meer. De postbode laat zijn brieven vallen etc. Ze missen prinsesje Pia en haar zingen en gaan naar haar toe in haar slaapkamer. Daar vragen ze wat er aan de hand is en dan ,wanneer prinsesje Pia probeert uit te leggen wat ze graag wil, verschijnt oma. En oma vertelt prinsesje Pia dat ze moet doen wat zij het liefste wil doen, omdat ze daar gelukkig van wordt. Dan gaat prinsesje Pia gaat weer zingen en is iedereen weer blij. Eind goed al goed.
Mijn mening:Zoals ik aan het begin schreef is het een prachtig boek om te zien . De tekeningen zijn sprookjesachtig, kleurrijk gemaakt en paginabreed. Met grappige details, zoals een kokkin met een prei in haar schort. En de tuinman is een mol met een bril op zijn neus.De kasteeltrap is ook op een leuke manier weergegeven. Hoewel het verhaal ook best een beetje zielig is , word je door de illustraties toch vrolijk van dit boek.
Het boek is geschikt voor de oudere peuter en kleuter. Het verhaal zal vooral meisjes, die er van dromen om later te zingen, bekoren. De boodschap in het verhaal is dat je later een beroep moet kiezen waar je blij van wordt.( je droom volgen). Dit is ook mooi op een eenvoudige wijze weergegeven. Het is net een sprookje .
Dit is echt een boek om gezellig samen bij weg te dromen ….
Recensie website HEBBAN peuter-kleuter boekenland
6 oktober 2015

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

ZieZus maakt en speelt interactieve voorstellingen voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar. ZieZus geeft ook workshops aan kinderen en volwassenen. Alle activiteiten vinden plaats op locatie: op school, in het bedrijf, in de bibliotheek e.d.

Interactieve voorstellingen voor de jeugd
De interactieve voorstellingen en workshops hebben zowel een entertainend als een educatief en pedagogisch karakter. De interactieve voorstellingen bevatten spel, muziek, zang, beweging en een flinke dosis humor.
Door haar professionele inzicht in de belevingswereld van het kind en haar activerende speelwijze brengt ZieZus meer dan vermaak alleen. ZieZus wekt interesse voor zowel de thematiek van de voorstellingen als voor de kunstdisciplines spel, muziek en beweging.
De voorstellingen en workshops kunnen zowel op scholen, in bibliotheken, buurthuizen of in de kleinere theaters worden gegeven. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;