HOP HISTORY Reis door de geschiedenis (6-12 jaar)


HIP HOP HISTORY: EEN REIS DOOR DE GESCHIEDENIS
In deze geschiedKundige Kostuum Komedie Hip Hop History gaat Kim op zoek naar haar spoorloos verdwenen juf Jetteke. Kim ontdekt dat haar juf verliefd is geworden op een held uit de geschiedenis. Hoe is de juf in het verleden terecht gekomen? Wie zou haar grote liefde zijn? In welke tijd zou hij leven?

In deze educatieve en humoristische voorstelling ontmoet Kim beroemde historische figuren. Zo heeft zij een interessant gesprek met een Griekse godin en wordt zij achtervolgd door Lodewijk XIV, een wereldberoemde koning die meer luis had dan de gemiddelde basisschoolleerling.
Wie zij nog meer ontmoet blijft een verrassing. Zal Kim haar juf vinden?

De educatieve voorstelling Hip Hop History introduceert op speelse wijze historische figuren en de tijd waarin zij leefden. Hip Hop History zet kinderen aan het denken over normen en waarden in verschillende tijden en culturen. Naast de educatieve elementen zit de voorstelling boordevol humor, interactiviteit en muziek. De voorstelling wordt op school, in het theater of in de bibliotheek gespeeld.

U kunt nu deze educatieve kinderboekenweekvoorstelling boeken door contact op te nemen met Hannah Borst via onderstaand formulier.

Wilt u meer informatie over deze voorstelling? Vult u dan hieronder het formulier in, ik neem dan binnenkort contact met u op.

Duur voorstelling: ongeveer 50 minuten.
Doelgroep: kinderen (6-12 jaar).
Aantal leerlingen per voorstelling: in overleg
Locatie: In overleg. Voor wensen over de speelplek, zie foto hiernaast…
Spel/Tekst: Hannah Borst en Irene van der Aart
Muziek: Hannah Borst
Idee: Hannah Borst en Esther de Wind-Borst
Kostuums/decor: Rob Hartvelt
Extra: Bij de voorstelling hoort een lesbrief en een quiz.
Speelperiode: De hele maand oktober 2020. En verder het hele jaar door:-)

REACTIES VAN OPDRACHTGEVERS OVER DEZE KINDERVOORSTELLING:

Beste Hannah en Irene,
Wat hebben we genoten van jullie voorstelling Hip Hop History.
Leuk, leerzaam, humor en af en toe met een serieuze ondertoon.
Hera was briljant!
Anne Frank heel treffend en het was aangrijpend omdat Kim al wist hoe het af zou lopen…..
Lodewijk de 14e, hilarisch, en wat een viezerik!
En Kim heeft haar missie met verve volbracht, Juf Jetteke is weer thuis!
Kortom, het was fantastisch.
Hartelijke groeten en tot een volgende keer,
Anne, Inge en Tessa
Jeugdcommissie Stichting Vrienden Kasteel Dussen

Wij, zowel de leerlingen als zeker ook de leerkrachten van basisschool de Sporckt hebben onwijs genoten van de voorstelling Hip Hop History! Van begin tot eind goed verzorgd:Het contact met de mensen van ZieZus is erg prettig verlopen. Ze waren op tijd, stellen weinig eisen mbt de organisatie en ruimte en waren er nog vragen, dan kon je gewoon bellen, geen probleem. Hun eigen enthousiasme werkte zeer aanstekelijk voor zowel de kinderen als ons, je kon zien dat ze duidelijk plezier hadden in wat ze deden! Er was voldoende interactie met de leerlingen, ook de leerkrachten werden erbij betrokken wat de kinderen natuurlijk prachtig vonden! Ook het niveau was prima aangepast aan de leeftijd van de kinderen (in dit geval groep 7 en 8). In een humoristisch jasje gegoten, zonder dat het maar 1 moment saai was, hebben de kinderen een boel geschiedenisfeiten voorgeschoteld gekregen. Ook de aankleding was over gedacht: Passende kostuums en een mooi groot boek op de achtergrond waar alles nog eens in te lezen was tijdens de voorstelling. Zeker voor herhaling vatbaar!
Sandy, leerkracht bovenbouw, basisschool het Sporckt te Tilburg

ZieZus heeft het afgelopen jaar verschillende voorstellingen gespeeld voor de bibliotheken van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Hip Hop History was ontzettend grappig maar ook nog heel educatief (kinderen krijgen een beeld van enkele historische feiten). Prima voor de bovenbouw basisonderwijs. Ik heb er zelf ook ontzettend van genoten en van geleerd. (Die Zonnekoning……..!!). De voorstelling was van begin tot eind boeiend en humoristisch. Ik vind het slim dat de spelers de kinderen mee laten doen. Zo blijven ze goed bij het thema. Ik vond het leuk dat de kinderen uit het publiek zich konden identificeren met de hoofdpersoon Kim. Een meisje van deze tijd. Dus herkenbaar voor ze. Het gedeelte van Anne Frank is best confronterend maar erg goed. Al met al: boven verwachting en zeer de moeite waard!
Gineke, Openbare Bibliotheek Dronten

Hoi Hannah!
Wat tof! En zeker mogen jullie daar trots op zijn. Heerlijk om af en toe gewoon in het ‘diepe’ te springen en te doen, toch? Ik was heel blij dat jullie de uitdaging aangingen [Hip Hop History in aangepaste versie met geschiedenis onderdelen die normaliter niet in de voorstelling zitten, red.] en dat is ook heel goed uitgepakt. Had al een reactie van de school in mijn mailbox zojuist. (En dat wil wat zeggen: we horen meestal iets als er problemen zijn geweest, of als het uitmuntend is!) Chapeau dus! Zie reactie hieronder:
Hallo Chantal
Namens al de collega’s en vele enthousiaste leerlingen bedankt voor de theatervoorstelling van vandaag. Het was erg goed, sprak de oudere leerlingen ook erg aan, riep vragen op…en het was gewoon heel goed gespeeld. Het paste ook prima bij ons thema, zeker nadat bleek dat deze dames maandag pas eraan begonnen waren en echt maatwerk leverden.
Met vriendelijke groet, namens de werkgroep : Nina, Susan, Charlotte
Groet Chantal
Stichting Cultuurpad

Hoi Ankie en ZieZus medewerkers,
De reacties van de kinderen op Hip Hop History waren erg positief. Ze vonden het spannend, grappig en afwisselend. Nou , tijdens de voorstelling was dat ook wel te zien.  De kinderen waren erg geboeid door het optreden. Leuk was ook dat de kinderen er actief bij betrokken werden.
Een aantal woordgrapjes werd  niet door iedereen begrepen maar dat hou je altijd. Het grote geheel was voor deze leeftijd erg goed te volgen.
Voorbereiding en het klaarzetten van de spullen ging zonder problemen.  We hadden hulp van een aantal sterke jongens!
Kortom, wat  ons betreft is dit een aanrader ook voor andere scholen!
Groetjes
Gonnie, OJBS Maasveld te Tegelen

De leerlingen hebben genoten van jullie voorstelling Hip Hop History . Precies op maat voor onze kinderen. Onze complimenten. Nogmaals dank ZieZus, voor jullie super-voorstelling! Met vriendelijke groet,
Hans & Annie, Basisschool Christoffel in Tilburg

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

ZieZus maakt en speelt interactieve voorstellingen voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar. ZieZus geeft ook workshops aan kinderen en volwassenen. Alle activiteiten vinden plaats op locatie: op school, in het bedrijf, in de bibliotheek e.d.

Interactieve voorstellingen voor de jeugd
De interactieve voorstellingen en workshops hebben zowel een entertainend als een educatief en pedagogisch karakter. De interactieve voorstellingen bevatten spel, muziek, zang, beweging en een flinke dosis humor.
Door haar professionele inzicht in de belevingswereld van het kind en haar activerende speelwijze brengt ZieZus meer dan vermaak alleen. ZieZus wekt interesse voor zowel de thematiek van de voorstellingen als voor de kunstdisciplines spel, muziek en beweging.
De voorstellingen en workshops kunnen zowel op scholen, in bibliotheken, buurthuizen of in de kleinere theaters worden gegeven. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie!