Dé interactieve KERSTVOORSTELLING voor basisscholen (4-12)


Dé interactieve KERSTVOORSTELLING voor basisscholen (4-12)

In de donkere, koude dagen voor Kerst speelt ZieZus warme Kerstvoorstellingen voor kinderen op scholen en in bibliotheken. Ieder kind heeft zijn eigen gedachten over Kerst. De een denkt aan cadeautjes, een ander aan familiespelletjes, de kerstboom, het eten of vrede op aarde.

ZieZus speelt haar eigen Kerstverhaal met hulp van de kinderen. Hun gedachten, wensen en ideeën zijn de inspiratiebron voor de spelers.

Wat eet jij het liefst met Kerst? Wie wil er een sprekende kerstboom spelen? Willen de kinderen een lied horen over oma die geen kalkoen lust? Of over een Kerstboom die in een nacht al zijn naalden verliest? Misschien moet er wel een hele Kerststal komen. In dat geval zullen de kinderen zeker moeten meespelen want zoveel dieren hebben we niet bij ons.

In deze kerstvoorstelling staan de ideeën van de kinderen centraal. De kinderen mogen dingen roepen, meezingen en soms mogen ze zelfs op het podium komen. De spelers hebben de kinderen nodig. Zonder kinderen geen inspiratie, zonder kinderen geen lied, zonder kinderen geen thema, zonder kinderen geen voorstelling. Dus: kinderen, roep maar, vertel maar, deel maar! Wij gaan spelen!

De muzikaliteit, humor, kindgerichtheid en interactiviteit van deze voorstelling maakt het een onvergetelijke beleving voor jonge kinderen.

N.B. De Kerstvoorstelling sluit NIET aan op een geloofsovertuiging. Het is dus geen theatrale bewerking op de Bijbel of op een ander geschrift. De gehele voorstelling wordt ter plekke verzonnen. Wel kunnen er standaard winterse kerstelementen of in onze cultuur gewortelde symbolen in voorkomen zoals een kerstboom, sneeuwpoppen, kerstballen of een kerststal.

PRAKTISCHE INFO

Leeftijd: 4-12 jaar (voor scholen mogelijk in ‘bouwen’ of oudste en jongste helft van de school)
Duur: ongeveer 45 minuten
Spelers: Hannah Borst, Jelke Smit en Irene van der Aart
Geschikt voor: scholen & bibliotheken en andere kindgerichte organisaties
 

MAATWERK & KOSTEN

Deze voorstelling is een OP MAAT voorstelling. We spelen hem in solo vorm, maar ook als duo en trio. We spelen 1,2 of 3 voorstellingen op een dag. Zelfs de duur van de voorstelling is flexibel. Meestal (op een school bijvoorbeeld) duurt de voorstelling 45 minuten, maar hij kan (bij bv jonge kinderen of S.O) ook 20 tot 30 minuten duren.

Een kleinschalige solovoorsetlling kost 425 euro (ex BTW ex reis) en drie voorstellingen door drie spelers (twee acteurs en een pianist) kosten 1585. En daartussen dus allerlei mogelijkheden qua formatie en aantal voorstellingen. Bij de foto's staat een tabel met de verschillende prijzen bij aantal spelers en aantal voorstellingen. 

We maken op maat een offerte. 

REACTIES OP ONZE KERSTVOORSTELLING

Zoek je een spetterende voorstelling voor je kerst/eindejaarsviering op school, ben je bij Ziezus aan het juiste adres! Wij zochten een kersvoorstelling die bij onze school paste en dat is meer dan gelukt! Wij wilden humor, improvisatie en zeker geen saai en voorstelbaar stuk. Dit hebben we zeker gevonden bij ZieZus! De kinderen waren van begin tot eind geboeid en werden in grote mate betrokken bij de totstandkoming van het verhaal. Sterker: zij bepaalden het verhaal! Prachtig om te zien dat alle kinderen, jong en oud, genoten van de voorstelling. Ook de aanwezige leerkrachten en ouders werden meegesleept in de voorstelling en werden soms streng aangekeken door de kinderen omdat ze te hard lachten….Aanrader dus!!
Esther, OBS de Brandaris

Beste Hannah,
Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het optreden bij ons op de Franciscusschool in IJmuiden. Jullie hebben een groep kinderen, die niet vaak in aanraking komt met een voorstelling, een prachtig avontuur bezorgd.
We hebben genoten!
Op bijgaande foto kun je zien dat er ook in de lokale pers aandacht wordt geschonken aan jullie optreden.
Hele fijne kerstdagen en een goed 2018!
Annemarie, Franciscusschool in IJmuiden

Ik vond het ook echt een ontzettend leuke voorstelling!
Veel leuke, vermakelijke en ontroerende momenten.
Ik vind het knap hoe jullie het ter plekke allemaal zo weten neer te zetten.
Ontzettend leuk ook dat juist Mi Fung (de oliebollen verkoopster) en Irma op het podium kwamen en zo’n uitgebreide rol kregen.
Irma is een natuurtalent als het op acteren aan komt, fantastisch om te zien hoe zij direct en zonder enige gene in haar rol duikt.
Maar uiteraard waren de andere rollen ook goed bedacht en vooral goed uitgevoerd!
Kortom, niets dan lof  
De mensen die ik heb gesproken waren ook enthousiast. “Een leuk stuk en mooi om te zien hoe jullie het zo toegankelijk weten te maken voor deze doelgroep””leuk om mee te doen *giechel giechel*” (Mi Fung)  “ik had wel meer willen doen” (het potlood) En zo nog wat meer enthousiaste opmerkingen van de ondervraagden en spontane reacties. Dus absoluut weer voor herhaling vatbaar, ook van onze kant!!
Hartelijke groeten aan je mede Ziezussen   en tot binnenkort!
Groetjes,
Ilse
Prinsenstichting (voor mensen met een verstandelijke beperking)

Dag Hannah,
Ik heb alleen maar zeer positieve reacties ontvangen. De voorstelling was erg geslaagd. Er staan wat foto’s van de voorstelling op onze site.Groet,
Felix, OBS De Twirre

Hoi Hannah,
Wij hebben genoten van de kerstvoorstelling met Irene en Marco!!
Het was superleuk dat de kinderen zoveel mee konden denken en meedoen.
De muziek die Marco als glinsterende sterren rondstrooiden was zeer toepasselijk en passend bij alle gevoelens die Irene samen met de kinderen op het toneel tot leven wekte.
De zingspraakstukjes spraken enorm aan, zo werk ik ook vaak in de klas (zou er best een pianist bij willen hebben   )
Mijn eigen rol was ook grappig, speelde gewoon mezelf, maar heb nogmaals samen met de kinderen een fantastische middag gehad.
Met een zonnige groet,
Nienke
Larense Montessorischool

Hallo Hannah,
Bedankt voor de leuke kerstvoorstelling.
De kinderen maar ook de leerkrachten vonden het allemaal erg leuk en hebben genoten!!
Fijne feestdagen en tot ziens!!
Simone, BS Knotwilg

Hoi Hannah!!!
Ik vond de kerstvoorstelling super leuk!!!Heb zo moeten lachen om de kalkoen die nog bij de Aldi is….
Ik wil jou bedanken voor het contact en hopelijk tot ziens.
Debbie

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

ZieZus maakt en speelt interactieve voorstellingen voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar. ZieZus geeft ook workshops aan kinderen en volwassenen. Alle activiteiten vinden plaats op locatie: op school, in het bedrijf, in de bibliotheek e.d.

Interactieve voorstellingen voor de jeugd
De interactieve voorstellingen en workshops hebben zowel een entertainend als een educatief en pedagogisch karakter. De interactieve voorstellingen bevatten spel, muziek, zang, beweging en een flinke dosis humor.
Door haar professionele inzicht in de belevingswereld van het kind en haar activerende speelwijze brengt ZieZus meer dan vermaak alleen. ZieZus wekt interesse voor zowel de thematiek van de voorstellingen als voor de kunstdisciplines spel, muziek en beweging.
De voorstellingen en workshops kunnen zowel op scholen, in bibliotheken, buurthuizen of in de kleinere theaters worden gegeven. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;