Lezen is Leuk: interactieve muzikale meespeelvoorstelling


n de interactieve voorstelling Lezen is Leuk leent Nina een boek uit de (school)bibliotheek. Ze bladert en ze leest en voor ze het weet vergeet ze alles om zich heen en wordt ze meegezogen in het verhaal. Wie komt ze tegen? Welke avonturen beleeft ze? Wat voor soort boek is het eigenlijk?

Lezen is Leuk is een muzikale improvisatietheater voorstelling waarin kinderen mogen meedoen, meedenken en meezingen. De interactieve voorstelling komt tot stand door verhalen van kinderen uit de zaal. De spelers vragen bijvoorbeeld: “wat voor soort boeken lees jij graag?”, “Wat staat er op het eerste plaatje van het boek, verzin eens?”, “Wie komt Nina in het kasteel ineens tegen?” of “Hoe voelt Nina zich nu?” De antwoorden van kinderen in de zaal worden direct in de voorstelling verwerkt. En zo wordt iedere Lezen is Leuk voorstelling een unieke première.

TIP: Deze voorstelling sluit prachtig aan bij het project Kunst van Lezen van Openbare Bibliotheken en Stichting Lezen.Ook past het goed als act tijdens het juryberaad van voorleeswedstirjden. 

Duur voorstelling: in overleg tussen 30 en 45 minuten
Doelgroep: 4-12 jaar (mogelijk opgesplitst in ‘bouwen’ of jongste en oudste helft van de school)
Locatie: In de gymzaal/speellokaal van de school; in de bibliotheek; graag overleg
Aantal leerlingen per voorstelling: in overleg
Extra: Na afloop krijgt de opdrachtgever het ‘Lezen is Leuk’ lied in tekst en notenschrift.
Spelers: o.a. Irene van der Aart, Hannah Borst & Jelke Smit
Doel van de voorstelling:
Lezen is Leuk zet het thema ‘lezen’ in een positief en nieuw daglicht. Zowel het naar de bibliotheek gaan als het hele leesproces (wat lees je? wat doet het met je? je komt in een andere wereld; lezen raakt je etc.) wordt op luchtige en creatieve wijze benaderd. Door spel en muziek, humor en entertainment krijgen kinderen een positief gevoel bij ‘lezen’, ‘boeken’ en bij de (school)bibliotheek.
De kinderen komen op actieve en receptieve wijze in contact met theater en muziek.
Mee mogen spelen en denken in een voorstelling werkt positief op het zelfvertrouwen van kind en groep.
Plezier hebben met elkaar, samenwerken, samen spelen en samen delen.
Benodigdheden op school/bibliotheek/NSO/BSO:

De speelzaal of aula is nodig voor deze voorstelling. Het is belangrijk dat deze minimaal 1.5 uur voor aanvang van de voorstelling leeg en beschikbaar is. Dit i.v.m het opbouwen. Telefonisch wordt hier over overlegd.
Schone vloer, veilige ruimte
Mogelijkheid tot bedekking van ramen in speellokaal (tegen inkijk vanuit schoolplein/gang e.d)
Tijdens de voorstelling geen geluid van buiten af.
Waar mogelijk een laag podium.
Fijn als de medewerkers van school/bibliotheek alvast zitplaatsen klaarzetten in theateropstelling.

Neem bij vragen gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

ZieZus, eigenZinnig theater stimuleert de Zintuigen!

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

ZieZus maakt en speelt interactieve voorstellingen voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar. ZieZus geeft ook workshops aan kinderen en volwassenen. Alle activiteiten vinden plaats op locatie: op school, in het bedrijf, in de bibliotheek e.d.

Interactieve voorstellingen voor de jeugd
De interactieve voorstellingen en workshops hebben zowel een entertainend als een educatief en pedagogisch karakter. De interactieve voorstellingen bevatten spel, muziek, zang, beweging en een flinke dosis humor.
Door haar professionele inzicht in de belevingswereld van het kind en haar activerende speelwijze brengt ZieZus meer dan vermaak alleen. ZieZus wekt interesse voor zowel de thematiek van de voorstellingen als voor de kunstdisciplines spel, muziek en beweging.
De voorstellingen en workshops kunnen zowel op scholen, in bibliotheken, buurthuizen of in de kleinere theaters worden gegeven. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie!