BONJE -op school-


Circustheater voorstelling BONJE, acrobatiek workshop en lesbrief voor de hele basisschool.

BONJE is een humoristische circustheatervoorstelling voor alle klassen van de basisschool. De voorstelling van 35 minuten, gespeeld door professionele acrobaten, zit vol herkenbare situaties over ruziemaken, kibbelen, kissebissen, twisten en bakkeleien. Deze worden verbeeld met behulp van acrobatiek, fysiek theater, muziek en humor. Language no problem, dus ook zeer geschikt voor leerlingen die de Nederlandse taal niet (goed) beheersen! Aansluitend krijgen de leerlingen acrobatiek les van echte acrobaten. Tevens ontvangt de school de bijbehorende lesbrief met verdiepingsoefeningen op het thema ‘omgaan met conflict’. Dit lespakket is ook geschikt voor speciaal onderwijs.

PRAKTISCHE INFO

VOOR WIE: 
Voorstelling BONJE: geschikt voor groep 1 t/m 8, max 275 leerlingen
Acrobatiek workshops: 30 minuten per klas, geschikt voor groep 3 t/m 8, maximaal 6 klassen van elk maximaal 35 leerlingen.
lesbrief: gedifferentieerde oefeningen voor groep 3 t/m groep 8
 
WAAR: op school
Voorstelling: In een standaard gymzaal (afmetingen van een standaard gymzaal zijn LxBxH 22x14x5.5 meter). Speeloppervlak van 8x8 meter en minimaal 5,5 meter hoog ivm de acrobatiek. LET OP! In een ruimte lager dan 5,5 meter kunnen wij NIET spelen. Een speellokaal is niet hoog genoeg! Heeft u geen gymzaal, dan kunnen wij ook buiten op het schoolplein spelen, mits hier voldoende ruimte voor is. Met regen kunnen wij helaas niet spelen.
Workshops: 3 grote ruimtes die tegelijkertijd beschikbaar zijn. Deze ruimte hoeft niet hoog te zijn, wel is het belangrijk dat de max 35 leerlingen er voldoende ruimte hebben om vrij te kunnen bewegen.

Tijdbestek: 1 schooldag, 10:30 voorstelling en ’s middags workshops. Lesbrief eigen indeling van leerkracht.

Kosten: 1450,- euro, totaalprijs voor de voorstelling met lesbrief en workshops samen.

Boekingsperiode: mei t/m september 2022

OVER DE VOORSTELLING:
BONJE is een humoristische circustheatervoorstelling voor alle klassen van de basisschool. Een voorstelling die op een speelse manier het thema ‘omgaan met conflicten’ behandeld. We zien drie (volwassen) karakters – een broer en twee zussen – op een podium gevuld met spullen en verhuisdozen. Ze zijn bezig met het uitzoeken en inpakken van spullen in hun ouderlijk huis. De voorwerpen zijn aanleiding om situaties uit de jeugd van de personages tot leven te brengen en de onderlinge relaties uit hun kindertijd opnieuw op scherp te zetten. Overrompeld door de oude herinneringen zien wij hoe het vroeger ging tussen vader en moeder en dat dit niet altijd even gezellig was. Ook zien wij herinneringen gekleurd door verschillende perspectieven. Uiteindelijk zien wij hoe de broer en zussen leren samenwerken en het conflict weten te buigen.

Video's:
Bekijk hieronder de teaser van de voorstelling BONJE en de video over het wat het gezelschap WIRWAR Producties doet op basisscholen.

Kerndoelen (SLO) die van toepassing zijn op het lespakket BONJE -op school-:
54, 55, 56, 57 en 58

Foto's: ©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2
 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

WIRWAR Producties is het nieuwe circustheatergezelschap van Laura van Hal. Onder deze naam gaat Laura door met het maken van brutaal circustheater, met professionele acrobaten voor een jong publiek. De voorstellingen van WIRWAR zijn voor jong en oud, vol risico, dynamiek en humor. WIRWAR combineert circus met dans en fysiek theater en geeft diepere betekenis aan de spectaculaire acrobatische toeren.

WIRWAR Producties speelt voorstellingen in theaters, op festivals en op scholen. Voor basisscholen bieden zij een lespakket aan met daarin het kijken naar een circustheatervoorstelling, acrobatiek workshops voor de leerlingen en een bijbehorende lesbrief. Van 2021 t/m 2024 worden zij structureel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;