Koning Midas en de Gouden Kluif


Een interactieve vertelvoorstelling over steeds maar meer...

 

Wat wens je, als je echt alles hebt wat je hartje begeert? Koning Midas hoeft er niet lang over na te denken. “Ik wens dat alles wat ik aanraak in goud verandert.” Het kost hem bijna zijn leven.

Heel lang geleden woonde in het land Phrygie een koning. Toen hij op een dag een volgeling van koning Dionysus had geholpen, mocht hij een wens doen. Hij hoefde er niet lang over na te denken, alles wat hij aanraakte zou in goud veranderen. Zijn lakei blikt terug op deze oude mythe en vindt dat hij zijn koning Midas een lesje moet leren. Zijn koning Midas gedraagt zich namelijk helemaal niet als een koning…

De vertelvoorstelling Koning Midas en de Gouden Kluif gaat over goud. Over begeerte, over “hoe hoor je te gedragen”.  Een oude mythe wordt in een nieuwe jas gestoken. Een muzikale vertelvoorstelling waarin de kinderen actief worden meegenomen in het verhaal en na afloop een dansje voor de koning maken. Ook behoort een filosofisch nagesprek in de klas tot de mogelijkheden. (geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar).

Duur van de voorstelling: ongeveer 25 minuten.

Prijzen: 1 voorstelling 250 euro (max. 30 kinderen) elke volgende voorstelling op dezelfde dag en zelfde lokatie 50% korting. De prijzen zijn excl. BTW en reiskosten (0,22 cent per km vanaf Amsterdam)

Locatie De vertelvoorstelling kan plaatsvinden op jouw locatie.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Werelddroom verzorgt educatieve theaterprojecten over filosofie en burgerschap. Het verteltheater met poppen brengt oude mythes en legendes op een unieke manier tot leven. De kinderen worden actief betrokken bij de vertelvoorstelling. Na afloop kan er optioneel gedanst worden, geknutseld of is er een filosofisch nagesprek met Midas de filosoof.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;