Vijf Duiten voor een Koninkrijk


Een interactieve, muzikale vertelvoorstelling van Tijl Damen.

Quinten woont bij zijn blinde oom voor wie hij zorgt. In ruil voor zijn zorg leert zijn oom hem verhalen vertellen. Op zijn vijftiende verjaardag stuurt zijn oom hem de wijde wereld in met slechts zijn verhalen én een briefje van 5 dat hij pas mag gebruiken als het een heel koninkrijk waard is.
Quinten trekt rond en in ruil voor eten, drinken en een slaapplaats geeft hij verhalen aan afgedankte voorwerpen, waardoor ze plots een veel grotere waarde krijgen.
Dit duurt echter niet al te lang: de hebzuchtige koning laat Quinten arresteren.
Quinten wordt opgesloten in een kille vochtige kelder. Dan denkt hij weer aan het briefje van 5, dat al die tijd zo goed opgeborgen zat dat hij het bestaan ervan was vergeten.
Kan Quinten zich nog redden uit deze benarde situatie? Hoe krijgt hij de koning zover dat deze hem vrijlaat? En welke rol speelt het briefje van 5 in dit avontuur?

Een muzikale vertelvoorstelling vol aanstekelijke liedjes en interactie.

Beschikbaarheid:
Klik hieronder op het tabblad 'over Tijl Damen'. Daar vindt u de actuele speellijst van Tijl en kunt u zien op welke dagdelen hij in welke regio speelt.

--------------------------------------------------------------

Praktisch:
- De voorstelling kan enkel binnen plaatsvinden.
- Geschikt voor de hele school.
- Lengte voorstelling is ca. 45 minuten.

Indicatie van de kosten (scholen/kinderopvang):
- 1 voorstelling € 850,- Euro
- 2 voorstellingen: € 1250,- Euro 
- Incl. licht/geluid, excl. 9% btw.
In heel NL en BE worden géén reiskosten in rekening gebracht.

Prijzen voor theaters/evenementen: Op aanvraag

Vragen? Neem gerust contact op!

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Tijl Damen schrijft en speelt interactieve, muzikale kindervoorstellingen/ familievoorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen. Afwisselende theatershows, opgebouwd uit aanstekelijke liedjes, live muziek, acts, humor en veel interactie met het publiek.

Als geen ander is Tijl in staat af te stemmen op zijn publiek en hen voor zich in te nemen. Of het nu kleuters zijn, een hele basisschool of complete gezinnen: met zijn ongeremde energie en enthousiasme trekt Tijl iedereen over de streep om, soms ondanks zichzelf, mee te doen.

Tijl speelt zijn voorstellingen in theaters, op festivals en evenementen en bij basisscholen en kinderopvangorganisaties. Zijn voorstellingen zijn geschikt voor zowel het regulier als het speciaal onderwijs. Bij iedere show stemt hij (soms zelfs tijdens het spelen) het niveau, tempo en inhoud af op de mogelijkheden en samenstelling van het publiek.

Tijl Damen begon ooit in het basisonderwijs als leerkracht, maar liet dat al vrij snel los om zich volledig te richten op het schrijven en spelen van liedjes en kindervoorstellingen. Inmiddels staat hij al bijna 15 jaar op het podium en speelt hij jaarlijks ruim 250 voorstellingen.

Speelgebied: heel Nederland en Vlaanderen. Tijl rekent géén aparte reiskosten.

Meer over Tijl Damen vind je op zijn eigen website https://www.tijldamen.com

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Hub Bibliotheek Kerkrade op 04 mei 2022 05:22
Interactieve vertelvoorstelling ‘Vijf duiten voor een koninkrijk’ op het Vertelfestival in de bibliotheek in Kerkrade was een spektakel! Alle kinderen, jong en oud, zongen en sprongen enthousiast mee en zaten volledig in het verhaal. Super fijne samenwerking in de voorbereiding.
;