Archeologica


Over de voorstelling:
De Archeoloog komt met ongeremd enthousiasme vertellen over zijn opgravingswerk. Maar niet enkel vertellen: met aanstekelijke liedjes, humor en veel interactie weet hij zijn publiek goed bij de les te houden.

Als klap op de vuurpijl gaat hij ook nog een live opgraving doen in een stuk uit zijn eigen achtertuin dat hij in een enorme kist heeft meegenomen. Hij vindt een oude schaar terug, een kippenbotje, een guldenmunt enz.

Achter elke vondst gaat een verhaal schuil en behalve de geschiedenis van de mens blijkt ook zijn eigen geschiedenis goed bewaard gebleven in de bodem…

‘Archeologica’ is een vrolijke voorstelling in het thema van bijv. de Kinderboekenweek, waarin het publiek op allerlei manieren actief betrokken wordt en tussen de regels door van alles te weten komt over archeologie, gereedschappen, het dateren van vondsten, waarin zij globaal inzicht krijgen in de tijdlijn van prehistorie tot nu en de relatie tussen bodemdiepte en tijd en waarin ze zich bewust worden van het verschil tussen archeologie en paleontologie.

De voorstelling kan op verschillende niveaus worden uitgevoerd, zodat deze geschikt is voor zowel onderbouw, middenbouw, als bovenbouw van de basisschool.

Tijl Damen speelt zijn voorstellingen in heel Nederland. Er worden geen aparte reiskosten in rekening gebracht.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Tijl Damen Muziek & Kindertheater schrijft en speelt interactieve, muzikale kindershows/ kindervoorstellingen/ kindertheater in allerlei thema's. Tijdens optredens en voorstelling worden kinderen constant actief betrokken. Er wordt gedanst, gesprongen, gezongen, muziek gemaakt en zelfs een beetje geacteerd.

De doelgroep varieert van 2 tot 12 jaar en kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Bij iedere show wordt een programma samengesteld dat goed aansluit bij de mogelijkheden en wensen van het publiek.

Tijl Damen begon ooit in het basisonderwijs als leerkracht, maar liet dat al vrij snel los om zich volledig te richten op het schrijven en spelen van liedjes en voorstellingen.

Tijl speelt allerlei verschillende instrumenten waarmee hij zichzelf begeleidt. Zijn kindervoorstellingen zijn erg gevarieerd: liedjes, 'stomme' acts, verhalen ( al dan niet met zijn eigen illustraties), maar altijd staat de betrokkenheid van het publiek centraal.

Speelgebied: heel Nederland en Vlaanderen

Wilt u meer informatie over deze voorstelling? Vult u dan hieronder het formulier in, ik neem dan binnenkort contact met u op.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Kindcentrum De Oude Vaart op 08 oktober 2020 10:18
Unieke show: zo basic, zo natuurlijk, zo afwisselend, zo boeiend, zo creatief in elkaar gezet. Kinderen reageren verwonderend en worden uitgedaagd om de geschiedenisgrond waar ze letterlijk op staan te gaan onderzoeken.
door Onderbouw CBS De Lindenborgh op 07 oktober 2020 14:17
Een interactieve, muzikale voorstelling passend bij de Kinderboekenweek.
;