Tijl speelt op Safe - Optredens voor mensen met een beperking


Tijdens de Corona-crisis toert Tijl Damen langs wooninstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking met een vrolijk optreden vol liedjes over o.m. de lente op - uiteraard - veilige afstand. Tijl speelt buiten, bewoners genieten mee vanaf binnen via raam, deur, balkon, voortuin.
Het zijn uitzonderlijke tijden. Om de Corona-uitbraak te bestrijden heeft de overheid allerlei maatregelen genomen. Dit heeft effect op ieders leven, maar zeker ook op het leven van mensen met een verstandelijke beperking. De dagbesteding is weggevallen, zomaar naar buiten gaan kan niet meer, familie mag niet meer op bezoek komen en veel van hen begrijpen niet wat er aan de hand is. Daarnaast kan ook de constante stroom aan nieuwsberichten zorgen voor angst en onrust. Een beetje afleiding is welkom! Daarom tuigt Tijl Damen zolang de crisis voortduurt de 'Tijl speelt op Safe-tour' op, vrolijke optredens vol liedjes over onder meer de lente op veilige afstand, uitsluitend voor wooninstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wat houdt het in? 
Een vrolijk optreden van ca. 30 minuten vol liedjes over o.m. de lente. Tijl speelt vanuit zijn speciaal omgebouwde theaterbus, of mobiel met een kist op wielen waar een geluidssetje in geïnstalleerd is.

Is dit wel leuk?
Afgelopen maanden heeft Tijl deze voorstellingen al op tientallen locaties in Nederland gespeeld, overal een vrolijk publiek achterlatend. Ook begeleiders zijn enthousiast. Het geeft even een luchtig moment en daar is behoefte aan. Het programma is flexibel, dus ter plaatse past Tijl het precieze repertoire aan aan het niveau en de behoefte van de bewoners.

Voor wie is het? 
Uitsluitend voor wooninstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Waar kun je geboekt worden?
Deze voorstelling speelt Tijl voor instellingen in heel Nederland.

Waarom doe je dit? 
Deze groep heeft momenteel geen dagbesteding, bewoners kunnen niet zomaar naar buiten, familie mag niet op bezoek komen en een groot deel begrijpt niet eens waarom. Dus een beetje afleiding is erg welkom!

Maar de maatregelen dan… 
Tijl geeft het optreden buiten op veilige afstand. Bewoners kunnen vanuit binnen, via raam, balkon deuropening, tuin luisteren en meezingen/ dansen/ springen/ klappen/ stampen.

Wat mag het kosten? 
Richtprijs: 100,- Euro per optreden.
Deze voorstelling is te boeken per dagdeel en/of diverse locaties op één dag: neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

Tijl speelt deze voorstellingen in heel Nederland. Er worden geen reiskosten in rekening gebracht.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Tijl Damen Muziek & Kindertheater schrijft en speelt interactieve, muzikale kindershows/ kindervoorstellingen/ kindertheater in allerlei thema's. Tijdens optredens en voorstelling worden kinderen constant actief betrokken. Er wordt gedanst, gesprongen, gezongen, muziek gemaakt en zelfs een beetje geacteerd.

De doelgroep varieert van 2 tot 12 jaar en kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Bij iedere show wordt een programma samengesteld dat goed aansluit bij de mogelijkheden en wensen van het publiek.

Tijl Damen begon ooit in het basisonderwijs als leerkracht, maar liet dat al vrij snel los om zich volledig te richten op het schrijven en spelen van liedjes en voorstellingen.

Tijl speelt allerlei verschillende instrumenten waarmee hij zichzelf begeleidt. Zijn kindervoorstellingen zijn erg gevarieerd: liedjes, 'stomme' acts, verhalen ( al dan niet met zijn eigen illustraties), maar altijd staat de betrokkenheid van het publiek centraal.

Speelgebied: heel Nederland en Vlaanderen

Wilt u meer informatie over deze voorstelling? Vult u dan hieronder het formulier in, ik neem dan binnenkort contact met u op.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;