Maestro, Muziek! Interactief Muziektheater


Speelgebied: Heel Nederland en Vlaanderen
Er worden geen reiskosten in rekening gebracht.

Deze voorstelling sluit aan bij de Kindermuziekweek.
De Kindermuziekweek vindt in 2024 plaats van 5 t/m 14 april.

Bij deze interactieve, muzikale voorstelling haalt Tijl alles uit de kast om een diversiteit aan instrumenten te introduceren, waarbij hij telkens weer een andere ingang vindt om zijn publiek actief bij de show te betrekken. Van ukelele tot grote trom, van didgeridoo tot gitaar tot mandoline tot djembé tot boomwhackers tot accordeon.... en niet te vergeten: je eigen lijf!
Een gevarieerde muzikale voorstelling vol live muziek, aanstekelijke liedjes en humor die Tijl vooral ook samen met het publiek maakt.

De voorstelling is geschikt voor basisscholen en naschoolse opvang, theaters, openluchttheaters, festivals en dorpsfeesten.

Over Tijl Damen:
Al 15 jaar reist Tijl kriskras door Nederland en Vlaanderen met zijn energieke theatervoorstellingen vol muziek, humor en interactie. Hij speelt op scholen en festivals, theaters en evenementen. Telkens weet hij jong en oud mee te slepen met aanstekelijke liedjes, grappige acts en veel interactie met zijn publiek.
Met ruim 250 voorstellingen per jaar is Tijl Damen een veelgevraagd kinderartiest.

--------------------------------------------------------------

Praktisch:
- De voorstelling kan zowel binnen als buiten plaatsvinden.
- Voorstellingen per klas, jaargroep, bouw of de hele school.
- Lengte voorstelling is ca. 45 minuten.
- Speelvlak: 5 x 6 m.
- Voorstelling buiten: Tijl beschikt over een aggregaat, waardoor de voorstelling ook kan plaatsvinden op een locatie zonder elektriciteit.

Indicatie van de kosten (scholen/kinderopvang):

- 1 voorstelling € 950,- Euro
- 2 voorstellingen: € 1500,- Euro 
- Incl. licht/geluid, excl. 9% btw.
In heel NL en BE worden géén reiskosten in rekening gebracht.

Prijzen voor theaters/evenementen: Op aanvraag

Beschikbaarheid:
Klik hieronder op het tabblad 'over Tijl Damen'. Daar vindt u de actuele speellijst van Tijl en kunt u zien op welke dagdelen hij in welke regio speelt.

Vragen? Neem gerust contact op!
--------------------------------------------------------------

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Tijl Damen schrijft en speelt interactieve, muzikale kindervoorstellingen/ familievoorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen. Afwisselende theatershows, opgebouwd uit aanstekelijke liedjes, live muziek, acts, humor en veel interactie met het publiek.

Als geen ander is Tijl in staat af te stemmen op zijn publiek en hen voor zich in te nemen. Of het nu kleuters zijn, een hele basisschool of complete gezinnen: met zijn ongeremde energie en enthousiasme trekt Tijl iedereen over de streep om, soms ondanks zichzelf, mee te doen.

Tijl speelt zijn voorstellingen in theaters, op festivals en evenementen en bij basisscholen en kinderopvangorganisaties. Zijn voorstellingen zijn geschikt voor zowel het regulier als het speciaal onderwijs. Bij iedere show stemt hij (soms zelfs tijdens het spelen) het niveau, tempo en inhoud af op de mogelijkheden en samenstelling van het publiek.

Tijl Damen begon ooit in het basisonderwijs als leerkracht, maar liet dat al vrij snel los om zich volledig te richten op het schrijven en spelen van liedjes en kindervoorstellingen. Inmiddels staat hij al bijna 15 jaar op het podium en speelt hij jaarlijks ruim 250 voorstellingen.

Speelgebied: heel Nederland en Vlaanderen. Tijl rekent géén aparte reiskosten.

Meer over Tijl Damen vind je op zijn eigen website https://www.tijldamen.com

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door BS Het Vlot Vlissingen op 01 november 2023 13:29
Wow Tijl, wat hebben we allemaal genoten van jouw voorstelling!! Geweldig! Echt top, maar ook dat je alles helemaal zelf opzet en afbreekt, wat een werk. Heel erg leuk dat je Jeanet nog zo in het zonnetje zette, heel erg bedankt voor deze onvergetelijke voorstelling!
door Drostenburg, Amsterdam op 22 juli 2023 05:42
Tijl weet het juiste niveau in te schatten, en weet de leerlingen te boeien. En de leerkrachten ook. Alleen maar positieve reacties gehoord van de collega\'s. Super leuk!
door Ichthusschool, Apeldoorn op 28 december 2022 06:05
Wij hebben Tijl gevraagd of hij in het kader van de Koningsspelen 2022 een sportieve middagshow wilde geven voor de groepen 5 t\/m 8. Omdat wij na 2 jaar Corona wel zin hadden in een feestje, mocht het \'dak er vanaf\'. Tijl heeft met zijn hilarische, sportieve show onze verwachtingen meer dan waar gemaakt. Wij hebben heel veel gelachen, gezongen, gesprongen en muziek gemaakt. De Ichthus kids waren na afloop razend enthousiast. Dank Tijl voor een super leuke middag. Waarbij je ook heel goed hebt ingespeeld op onze doelgroep. Je mag zeker nog een keer terugkomen.
door IKC de Meerpaal Zoetermeer op 14 maart 2022 19:34
Het was een geweldige show! Alle kinderen deden enthousiast mee en op het laatst had iedereen een muziekinstrumentje en maakte we echt samen een show! Tijl sloot goed aan bij de actuele thema\'s in de school. Veel dank en graag tot ziens!
door BS Wilgenburg, Zwolle op 25 september 2021 04:54
Wat een energie laat Tijl zien tijdens de voorstelling en hoe aanstekelijk werkt dat! Alle kinderen van groep 1 tot groep 8 een heel uur betrokken en actief houden is heel knap, met een voorstelling die speciaal voor ons jubileum op maat gemaakt is! Geweldige entertainer, aanrader.
door OBS de Springplank op 26 juli 2021 09:55
Wat een feest! Tijl wist groep 1 t\/m 8 mee te nemen in zijn show! Maar ook meesters en juffen genoten en konden niet weerstaan mee te doen. Met muziek, dans, instrumenten, liedjes en een flinke dosis humor werd het een waar feest. Bedankt Tijl voor de lach op alle gezichten en de energie die door de school gonsde.
door Märylein van Liere op 23 november 2020 08:31
Genoten! Interactieve, originele muziek beleving.
door Kinderopvang Stichting Welluswijs op 23 april 2018 09:21
Tijl begon te spelen en de kinderen keken vol verwachting naar hem. Zo stil zijn ze normaal op de groep nooit. ;) Waar we erg enthousiast over waren als pedagogisch medewerksters is de interactie die Tijl met de kinderen heeft. Hij sluit aan bij datgene wat hij ziet wat de kinderen leuk vinden en hij krijgt alle kinderen - zelfs de stoere oudere jongens die het eerste niet 'cool' vonden om mee te doen - ook in beweging. Z'n liedjes zijn swingend en tekstueel aansluitend bij de belevingswereld van de kinderen. Sommige jongere kinderen vonden eerst het geluid wat hard, maar met de veiligheid van de vaste leidster in de buurt ging dat ook goed.
door BS Wis en Wierig Gaanderen op 22 januari 2018 19:36
Het was een ontzettend leuke,leerzame, interactieve voorstelling voor de kinderen van groep 1 t/m 8 t.g.v. de opening van het muziekproject op school Wis en Wierig. De meeste kinderen waren erg benieuwd naar de klanken van de verschillende instrumenten die al klaarstonden, ze waren dan ook behoorlijk onder indruk toen bleek dat echt overal op gespeeld werd. Korte informatie over de herkomst en ontstaan van sommige bijzondere instrumenten was interessant. Er werd naar elkaar geluisterd, met elkaar gezongen en gedanst, maat, ritme, bewegen, alles kwam aan bod. Dat je ook muziek kunt maken zonder instrumenten maar met je eigen lichaam hebben de kinderen op uitstekende wijze laten zien en horen. De gezamenlijke afsluiting was superleuk! Met emmers, flessen, ballonnen met zijn allen muziek maken en dan daarna tijdens het " Zing en Zwieriglied " in polonaise terug naar de eigen klas! De kinderen en leerkrachten hebben erg genoten van dit speciale muzikale optreden.
;