Kunstvoeding - Het raadselrecept van oom Gouache


Een muzikale meespeelvoorstelling over de magie van kleuren. Samen met het publiek probeert Tijl het geheime recept 'Kunstvoeding' van zijn oom Gouache - die kunstschilder was - uit Frankrijk te ontcijferen. Alleen wie dat dieet volgt is in staat om de schilderijen van oom Gouache te zien. Telkens als er een bepaalde kleur groente of fruit wordt gegeten, wordt het schilderij een beetje meer zichtbaar.

Tijl ontvangt een pakket van zijn tien jaar geleden overleden oom Gouache uit Frankrijk. Oom Gouache was een beroemd kunstschilder. Zijn schilderijen kunnen echter enkel gezien worden door de mensen die zijn speciaal ontwikkelde dieet 'Kunstvoeding' volgen. Alle anderen zien enkel een wit doek. Nu heeft Tijl zo'n beroemd schilderij van zijn oom ontvangen én een envelop. Wat een verrassing: in de envelop zit het geheime recept! Het staat vol raadsels. Met hulp van de kinderen wordt het recept stukje bij beetje opgelost. Telkens moet een bepaalde kleur groente of fruit worden gegeten. Door met ogenschijnlijk lege kwasten over het schilderij te strijken verschijnen één voor één de kleuren. Maar hoe kom je aan groen zonder groente groente of fruit? En wat te doen als Tijl een grote vlek op het schilderij maakt?!

Een vrolijke, afwisselende meespeelvoorstelling met liedjes, muziek, spreekteksten en, ja, een hoop groente en fruit!

Wat vonden anderen van deze voorstelling:

"Tijl heeft voor onze Dick Brunaschool 2 geweldige voorstellingen gegeven. De kinderen waren van begin tot eind geboeid en genoten niet alleen zichtbaar van zijn optreden maar deden er zelf ook enthousiast aan mee. Fantastisch om na afloop al die blije koppies uit de zaal te zien komen."

"Een erg leuke voorstelling waarbij de kinderen lekker veel mee konden doen."

"Wat vonden we het leuk! Er werd een leuk verhaal verteld door een man die een schilderij had gekregen van zijn oom. Maar er stond helemaal niks op het schilderij. Een aantal kinderen mochten dingen eten in een bepaalde kleur en als ze dan met een kwast over het witte schilderij gingen kwam die kleur die ze gegeten hadden zo tevoorschijn. Dat was wel heel bijzonder. Er werd tussendoor ook lekker veel gezongen en gedanst."

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Tijl Damen Muziek & Kindertheater schrijft en speelt interactieve, muzikale kindershows/ kindervoorstellingen/ kindertheater in allerlei thema's. Tijdens optredens en voorstelling worden kinderen constant actief betrokken. Er wordt gedanst, gesprongen, gezongen, muziek gemaakt en zelfs een beetje geacteerd.

De doelgroep varieert van 2 tot 12 jaar en kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Bij iedere show wordt een programma samengesteld dat goed aansluit bij de mogelijkheden en wensen van het publiek.

Tijl Damen begon ooit in het basisonderwijs als leerkracht, maar liet dat al vrij snel los om zich volledig te richten op het schrijven en spelen van liedjes en voorstellingen.

Tijl speelt allerlei verschillende instrumenten waarmee hij zichzelf begeleidt. Zijn kindervoorstellingen zijn erg gevarieerd: liedjes, 'stomme' acts, verhalen ( al dan niet met zijn eigen illustraties), maar altijd staat de betrokkenheid van het publiek centraal.

Speelgebied: heel Nederland en Vlaanderen

Wilt u meer informatie over de kindervoorstellingen van Tijl Damen? Vult u dan hieronder het formulier in, Tijl neemt dan binnenkort contact met u op.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;