Wat een weertje! Muzikale meespeelvoorstelling


Een interactieve, muzikale spektakelvoorstelling voor de onderbouw, aanvankelijk ontwikkeld voor de Kinderboekenweek 2015: 'Raar maar waar!', waarin natuur, techniek en wetenschap met elkaar versmelten.

"Professor Cumulus kan er niet tegen dat hij nooit precies weet welk weer het wordt. Dat moet maar eens klaar zijn! Daarom vindt hij een 'weermachine' uit. De machine is zo goed als klaar. Voordat het weer echt over Nederland uitgestuurd kan worden, moeten de verschillende weertypes nog getest worden. Samen met de kinderen worden alle ingrediënten in de machine gedaan, zoals een regendans, ballonnen vol wind en het geluid van onweer. Kijk eens: er komen echte wolken uit de machine! En daar een heuse lokale regenbui! En passant legt de professor een en ander uit over het weer: hoe ontstaat een regenbui? Waar zijn wolken van gemaakt? Het lukt allemaal prima en ook de testfase wordt glansrijk doorstaan. De machine is klaar om het weer over heel Nederland uit te zenden, maar dan breekt een hendel af en slaat de machine op hol...

Een indrukwekkende meespeelvoorstelling met liedjes, muziek en ontzettend veel weer..."

Wat vonden anderen:

"Het was een interactieve voorstelling, waarbij de kinderen af en toe stil waren, maar ook vaak heerlijk konden bewegen. Het was een topvoorstelling, waarbij alle kinderen enorm hebben genoten en wij als leerkrachten ook!"

"Wat een 'rijke" voorstelling. Een boeiende interactieve voorstelling. Er worden heel veel talenten bij kinderen aangesproken tijdens de voorstelling, waardoor natuur/techniek/wetenschap in een wel heel betekenisvolle wijze wordt aangeboden. Dankjewel! We zijn er "rijker" door geworden."

"De leerlingen waren erg enthousiast. Het was niet alleen leuk maar er is ook nog ontzettend veel geleerd."

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Tijl Damen Muziek & Kindertheater schrijft en speelt interactieve, muzikale kindershows/ kindervoorstellingen/ kindertheater in allerlei thema's. Tijdens optredens en voorstelling worden kinderen constant actief betrokken. Er wordt gedanst, gesprongen, gezongen, muziek gemaakt en zelfs een beetje geacteerd.

De doelgroep varieert van 2 tot 12 jaar en kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Bij iedere show wordt een programma samengesteld dat goed aansluit bij de mogelijkheden en wensen van het publiek.

Tijl Damen begon ooit in het basisonderwijs als leerkracht, maar liet dat al vrij snel los om zich volledig te richten op het schrijven en spelen van liedjes en voorstellingen.

Tijl speelt allerlei verschillende instrumenten waarmee hij zichzelf begeleidt. Zijn kindervoorstellingen zijn erg gevarieerd: liedjes, 'stomme' acts, verhalen ( al dan niet met zijn eigen illustraties), maar altijd staat de betrokkenheid van het publiek centraal.

Speelgebied: heel Nederland en Vlaanderen

Wilt u meer informatie over deze voorstelling? Vult u dan hieronder het formulier in, ik neem dan binnenkort contact met u op.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door IKC Het Festival op 05 maart 2020 14:42
Wat een mooi opgezette en enthousiaste voorstelling hebben we gezien! Tijl heeft ervoor gezorgd dat wij met een glimlach van alles hebben genoten. De voorstelling was goed voorbereid! De nieuwsgierige blikken van de kinderen waren prachtig om te zien. De kinderen werden meegezogen in deze interactieve voorstelling. Het paste precies bij ons thema. Een echte aanrader!
door Hanneke Middelkoop op 16 oktober 2015 21:12
Het was een interactieve voorstelling, waarbij de kinderen af en toe stil waren, maar ook vaak heerlijk konden bewegen. Het was een topvoorstelling, waarbij alle kinderen enorm hebben genoten en wij als leerkrachten ook!
door Els Mabelis op 09 oktober 2015 12:01
Wat een 'rijke" voorstelling. Een boeiende interactieve voorstelling. Er worden heel veel talenten bij kinderen aangesproken tijdens de voorstelling, waardoor natuur/techniek/wetenschap in een wel heel betekenisvolle wijze wordt aangeboden. Dankjewel! We zijn er "rijker" door geworden.