Sinterklaas Hoera - Interactief muziektheater


Speelgebied: Heel Nederland en Vlaanderen
Er worden géén reiskosten in rekening gebracht.

‘Sinterklaas Hoera!’: Een wervelende muziektheatershow vol interactie.

Een interactieve, muzikale Sinterklaasshow van Tijl Damen, vol aanstekelijke liedjes over Sint en Piet, live begeleid op uiteenlopende instrumenten, humor en veel interactie. Het publiek wordt op allerlei manieren actief betrokken: klappen, zingen, springen, uitbeelden, zelf muziek maken, een rol spelen en meer.

Natuurlijk is er ruimte voor de klassieke sinterklaasliedjes, maar daarnaast speelt Tijl vooral zijn eigen repertoire. Met het publiek zingt hij onder meer een verjaardagslied voor Sint, oefent hij de vaardigheden van de Pieten, is er een rit op de achterneef van het paard van Sinterklaas, leert hij het publiek in enkele minuten een heel nieuw lied, verhaalt hij over de vakantie aan zee van Sint en Piet, doen we de Sintrap en worden in ijl tempo allerlei sinterklaaswoorden uitgebeeld. Alles met een grote rol voor het publiek.

Een flexibel inzetbare voorstelling, geschikt voor peuters, kleuters, onderbouw, bovenbouw, hele school, speciaal onderwijs, NT2, intocht of bedrijfsfeest; telkens past hij het programma aan op de samenstelling van het publiek.

LET OP: Reserveer/boek tijdig. Deze voorstelling is snel uitverkocht.

Prijzen scholen/kinderopvang:
- 1 voorstelling 45 min.: 1000,-
- 2 voorstellingen 45 min.: 1600,-
Er worden geen aparte reiskosten in rekening gebracht.
Inclusief eigen licht/geluid.

Prijzen theaters/evenementen op aanvraag.

Naast grote Sinterklaasvoorstellingen is deze show ook beschikbaar als ‘mini-sintshow’; een korte voorstelling per klas/groep (max. 35 per show), te boeken per dagdeel. Deze opzet is bedoeld voor speciaal onderwijs. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Over Tijl Damen:
Al 15 jaar reist Tijl door Nederland en Vlaanderen met zijn energieke theatervoorstellingen vol muziek, humor en interactie. Hij speelt op scholen en festivals, theaters en evenementen. Telkens weet hij jong en oud mee te slepen met aanstekelijke liedjes, grappige acts en veel interactie met zijn publiek.

Met ruim 250 voorstellingen per jaar is Tijl Damen een veelgevraagd kinderartiest.

Enkele reacties op deze voorstelling:
We zijn helemaal in de Sinterklaasstemming gekomen. Tijl heeft onze leerlingen getrakteerd op vrolijke, swingende liedjes. 
Tijl kijkt naar de groep kinderen en past zijn voorstelling daar (a la minute) op aan. Onze leerlingen hebben gezongen, geklapt en gedanst! Er was veel interactie, de leerlingen (groep 1 t/m 8) waren enthousiast en de voorstelling is geëindigd in een vrolijke polonaise! Het was een feest.
2e van der Huchtschool, Soest

Het is Tijl gelukt om bijna een uur lang ruim 100 kinderen en hun juffen te laten zingen en bewegen. De kinderen waren erg enthousiast en de juffen zijn gelijk gaan kijken welke shows Tijl nog meer heeft. Wij zijn fan!
Jenaplanschool De Zonnewereld, Utrecht
 
Het optreden was zeer geslaagd! Wij als comité, Jong Nederland Se Gietere, de ouders en zelfs sinterklaas waren vol lof! En het belangrijkste: de kids vonden het superleuk en deden allemaal mee :)
Sinterklaascomité, Sint Geertruid 
 
Het voorprogramma van het Sintfeest voor de kindjes van ZorgSaam-medewerkers...en wat voor een voorprogramma!...Sfeervol, enthousiast, leuk en gezellig, zelfs voor de ouders! De muziek en de liedjes, het laten meedoen van de kinderen en de stimulerende praatjes van Tijl, allemaal top.
Stichting ZorgSaam, Zeeuws-Vlaanderen 
 
Wat een feest voor de kinderen bij de voetbalvereniging VVAC in Ottoland. Alle kinderen waren een uur mee aan het dansen met je show, ze hebben echt allemaal genoten ! We zijn als ajc ( activiteiten voor de jeugd) heel erg tevreden!
VVAC, Ottoland

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Tijl Damen schrijft en speelt interactieve, muzikale kindervoorstellingen/ familievoorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen. Afwisselende theatershows, opgebouwd uit aanstekelijke liedjes, live muziek, acts, humor en veel interactie met het publiek.

Als geen ander is Tijl in staat af te stemmen op zijn publiek en hen voor zich in te nemen. Of het nu kleuters zijn, een hele basisschool of complete gezinnen: met zijn ongeremde energie en enthousiasme trekt Tijl iedereen over de streep om, soms ondanks zichzelf, mee te doen.

Tijl speelt zijn voorstellingen in theaters, op festivals en evenementen en bij basisscholen en kinderopvangorganisaties. Zijn voorstellingen zijn geschikt voor zowel het regulier als het speciaal onderwijs. Bij iedere show stemt hij (soms zelfs tijdens het spelen) het niveau, tempo en inhoud af op de mogelijkheden en samenstelling van het publiek.

Tijl Damen begon ooit in het basisonderwijs als leerkracht, maar liet dat al vrij snel los om zich volledig te richten op het schrijven en spelen van liedjes en kindervoorstellingen. Inmiddels staat hij al bijna 15 jaar op het podium en speelt hij jaarlijks ruim 250 voorstellingen.

Speelgebied: heel Nederland en Vlaanderen. Tijl rekent géén aparte reiskosten.

Meer over Tijl Damen vind je op zijn eigen website https://www.tijldamen.com

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door OBS Pantarijn op 28 december 2022 05:56
Een geweldige interactieve voorstelling! Tijl weet op een mooie manier de leerlingen van de bovenbouw ook te betrekken bij de show. Na afloop mooie reacties van de leerlingen en leerkrachten. "Volgend jaar komt Tijl toch weer bij ons op school?!" Kortom de leerlingen en leerkrachten hebben genoten van de Sintvoorstelling. Een echte aanrader!
door GBS Haacht op 12 december 2022 19:58
We mochten met onze school van jouw fantastische show genieten. Zowel onze kinderen als de leerkrachten waren heel enthousiast. Dank je wel, Tijl! We zien je volgend jaar graag terug!
door BS De Verwondering op 07 december 2022 19:28
Een hele leuke, muzikale voorstelling. Door de echte theatersfeer trok het de aandacht van de kinderen direct bij binnenkomst. Tijl speelt in op hetgeen er uit het publiek terugkomt.
door OBS De Kaap op 28 november 2022 20:13
In een woord Geweldig!!! Zelfs de kinderen in groep 3 en 4 vonden het super en deden heel goed mee!!!
door Sinterklaascomité Driebruggen op 20 november 2022 20:48
Wij hebben genoten van een heel gezellige en interactieve voorstelling van Tijl. Ondanks dat het buiten was en veel kinderen vooral voor de Sint kwamen, kreeg hij velen aan het dansen en hebben ze allemaal leuk meegedaan. We hopen dat hij nog eens bij ons langs komt.
door CBS de Ark op 16 december 2020 07:47
Geweldig Veel interactie met kinderen Veel overgedragen enthousiasme Publiek betrekken, ook leerkrachten op paard :) Veel afwisseling door instrumenten en zang met en zonder kinderen. Super gaaf en levendig
door CBS Het Kompas op 08 december 2020 20:13
Wat hebben de kinderen en juffen genoten van de mini-Sintshow! Gezellig en sfeervol. Goed op de kinderen en Sinterklaas ingespeeld. Dankjewel!
door Jenaplanschool De Zonnewereld op 07 december 2020 10:30
Het is Tijl gelukt om bijna een uur lang ruim 100 kinderen en hun juffen te laten zingen en bewegen. De kinderen waren erg enthousiast en de juffen zijn gelijk gaan kijken welke shows Tijl nog meer heeft. Wij zijn fan!
door op 01 december 2020 20:38
We zijn helemaal in de Sinterklaasstemming gekomen. Tijl heeft onze leerlingen getrakteerd op vrolijke, swingende liedjes. Tijl kijkt naar de groep kinderen en past zijn voorstelling daar (a la minute) op aan. Onze leerlingen hebben gezongen, geklapt en gedanst! Er was veel interactie, de leerlingen (groep 1 t\/m 8) waren enthousiast en de voorstelling is geëindigd in een vrolijke polonaise! Het was een feest.
door Gert van Grootheest op 30 november 2016 11:21
Tijl is echt een mensen-mens. Een gepassioneerde entertainer, die de juiste toon zet in volle zalen. Voor iedereen een aanrader!
door Sinterklaascomité Sint Geertruid op 02 december 2015 21:16
Het optreden was zeer geslaagd! Wij als comité, Jong Nederland Se Gietere, de ouders en zelfs sinterklaas waren vol lof! En het belangrijkste: de kids vonden het superleuk en deden allemaal mee :)
door René Maas op 08 december 2014 15:32
Het voorprogramma van het Sintfeest voor de kindjes van ZorgSaam-medewerkers...en wat voor een voorprogramma!...Sfeervol, enthousiast, leuk en gezellig, zelfs voor de ouders! De muziek en de liedjes, het laten meedoen van de kinderen, de speciale acties van Baspiet en de stimulerende praatjes van Tijl, allemaal top.
door Wilma Seton op 30 november 2014 17:13
Wat een feest voor de kinderen bij de voetbalvereniging VVAC in Ottoland. Alle kinderen waren een uur mee aan het dansen met jullie show, ze hebben echt allemaal genoten ! We zijn als ajc ( activiteiten voor de jeugd) heel erg tevreden !
door wilma de lange op 27 november 2014 14:12
Tijl en Baspiet hebben ook dit jaar weer onze kids enorm ge-entertained met hun show! De kinderen zitten geen moment stil of vervelen zich. We boeken ze zeker weer voor 2015 en dat wordt dan het 3e jaar op rij! Wij zijn ernstig tevreden!!
door Zus en Zo op 24 november 2014 10:24
Zondag 23 nov was het zover! Tijl en Baspiet bezoeken de "Zus en Zo". Een super gezellige middag met veel muziek, dans en humor. Uiteraard gaan de liedjes over Sinterklaas (waar slaapt hij in Nederland? ), heimwee naar Spanje, pepernoten, strooien etc. Een heuse lichtshow, allerlei muziekinstrumenten, paardjes ( waar je mee mag rijden, net als Sinterklaas). Baspiet doet zijn naam eer aan; hij speelt goed bas! We zien/horen Tijl graag weer eens. Zijn liedjes en verhalen zijn te gek voor jong & oud. Hij krijgt iedereen luisterend of actief in zijn meeleef theater!
;