Tijl Damen - Interactieve muziektheatershow


De interactieve, muzikale theatervoorstellingen van Tijl Damen zijn geen twee keer hetzelfde. Wat wel hetzelfde is: Een dynamische, afwisselende, muziektheatershow, waarbij het publiek op allerlei manieren actief betrokken wordt. De vaste ingrediënten zijn: live muziek op allerlei instrumenten, aanstekelijke liedjes, humor, acts en veel interactie met het publiek.

Met een repertoire van meer dan 200 liedjes is het mogelijk om op tal van onderwerpen aan te sluiten. Tijl Damen speelt zijn voorstellingen voor peuters, kleuters, basisschool, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, NT2-scholen, bibliotheken, cultuurcentra, theaters, openluchttheaters, evenementen en festivals.

Flexibel en adaptief:

De voorstellingen van Tijl zijn adaptief. Al spelend past hij zich aan op de samenstelling van het publiek. Door te variëren in tempo, inhoud en aanspreekniveau, door accenten te (ver)leggen krijgt ieder publiek de voorstelling die het verdient, of het nu om een peutervoorstelling gaat in het speellokaal, een familievoorstelling in het theater of een schoolbrede show in de gymzaal.
Tijl heeft ruime ervaring en grote affiniteit met het spelen voor specifieke doelgroepen: met grote regelmaat én veel plezier speelt hij in het speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, scholen in achterstandswijken, NT2-kinderen of andere groepen met specifieke (onderwijs)behoeften.

Over Tijl Damen:

Tijl Damen maakt en speelt zijn voorstellingen sinds 2009. Aanvankelijk gecombineerd met een (deeltijd)baan als leerkracht, maar sinds 2016 is hij fulltime artiest en speelt hij jaarlijks tot 250 voorstellingen in met name Nederland en Vlaanderen. Op zijn eigen website publiceert hij tientallen van zijn liedjes in een gratis toegankelijke database, die door veel scholen gebruikt wordt tijdens bijvoorbeeld muzieklessen, schoolmusicals of themasluitingen.

--------------------------------------------------------------
Praktisch:
- De voorstelling kan zowel binnen als buiten plaatsvinden.
- Voorstellingen per leerjaar, bouw of de hele school.
- De voorstelling kan worden aangepast naar een specifiek thema.
- Incl. eigen licht/geluid t/m 500 pers.
- Lengte voorstelling is ca. 45 minuten.
- Voorstelling buiten: Tijl beschikt over een aggregaat, waardoor de voorstelling ook kan plaatsvinden op een locatie zonder elektriciteit.

Indicatie kosten scholen/kinderopvang:
- 1 voorstelling € 950,- Euro
- 2 voorstellingen: € 1500,- Euro
- Incl. licht/geluid, excl. 9% btw.
In heel NL en BE worden géén reiskosten in rekening gebracht.

Prijzen voor theaters/festivals/evenementen: Op aanvraag

Vragen? Neem gerust contact op!

Wat vonden anderen van deze voorstelling:

"We vonden het fantastisch hoe hij zich aanpaste aan de doelgroep. Een gevarieerde show met veel interactie en variatie! De kinderen (en leerkrachten) waren geboeid van begin tot einde! Zelfs weken na de show praten de kinderen er nog over..."

"Wij hebben dankzij Tijl een superleuk optreden gehad op onze wijkschool Bubao De Wissel in Puurs (België). De kindjes en de leerkrachten waren allemaal enthousiast. Tijl had echt iedereen mee. Superleuk om al die blije gezichtjes te zien ! Zeker voor herhaling vatbaar!"

"Tijl heeft voor KindeX in voorschoten een fantastische interactieve voorstelling gegeven. Met een groep van zo'n 100 kinderen (2-5 jaar) en dito ouders, heeft Tijl er een echt feest van gemaakt. Een zeer gezellige, grappige en muzikale start van onze zomervakantie. Zelfs nu, na de vakantie, krijgen wij nog positieve reacties op deze voorstelling."

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Tijl Damen schrijft en speelt interactieve, muzikale kindervoorstellingen/ familievoorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen. Afwisselende theatershows, opgebouwd uit aanstekelijke liedjes, live muziek, acts, humor en veel interactie met het publiek.

Als geen ander is Tijl in staat af te stemmen op zijn publiek en hen voor zich in te nemen. Of het nu kleuters zijn, een hele basisschool of complete gezinnen: met zijn ongeremde energie en enthousiasme trekt Tijl iedereen over de streep om, soms ondanks zichzelf, mee te doen.

Tijl speelt zijn voorstellingen in theaters, op festivals en evenementen en bij basisscholen en kinderopvangorganisaties. Zijn voorstellingen zijn geschikt voor zowel het regulier als het speciaal onderwijs. Bij iedere show stemt hij (soms zelfs tijdens het spelen) het niveau, tempo en inhoud af op de mogelijkheden en samenstelling van het publiek.

Tijl Damen begon ooit in het basisonderwijs als leerkracht, maar liet dat al vrij snel los om zich volledig te richten op het schrijven en spelen van liedjes en kindervoorstellingen. Inmiddels staat hij al bijna 15 jaar op het podium en speelt hij jaarlijks ruim 250 voorstellingen.

Speelgebied: heel Nederland en Vlaanderen. Tijl rekent géén aparte reiskosten.

Meer over Tijl Damen vind je op zijn eigen website https://www.tijldamen.com

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door ONS Welzijn Meierijstad op 14 september 2022 05:00
Tijl speelde heel goed in op de opdracht die we hem mee gegeven hadden. Het werd daardoor echt een voorstelling op maat! Hij is goed voorbereid, heeft alles bij de hand en zorgt er voor dat iedereen mee kan doen. Het is zelfs voor papa\'s en mama\'s leuk om naar te kijken en mee te doen!
door OBS Het Anker op 02 juni 2022 09:21
Wat een superleuke en interactieve voorstelling was dit! De kinderen hebben genoten en heel leuk meegedaan. Er was veel interactie en er werd goed rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen. Echt een aanrader!
door CBS Het Octaaf, Assen op 22 februari 2022 18:47
Tijl Damen verrast met een super vrolijke en grappige interactieve muziek en theatervoorstelling. Van begin tot eind boeiend door een uitstekende timing en opbouw. Hij weet zijn jonge publiek goed te bespelen door aan te sluiten op hun belevingswereld met humor en door ze mee te laten doen. Ook oud weet hij te vermaken. Ik heb in tijden niet zo heerlijk gelachen! Complimenten!
door Jeanette Haffmans op 21 oktober 2020 12:55
Super voorstelling: de hele was van begin tot eind geboeid door zijn grappen en muziek. Knap!
door Basisschool De Panda op 03 februari 2017 14:44
We vonden het fantastisch hoe hij zich aanpaste aan de doelgroep. Een gevarieerde show met veel interactie en variatie! De kinderen (en leerkrachten) waren geboeid van begin tot einde! Zelfs weken na de show praten de kinderen er nog over...
door Natuurspeeltuin De Boomhut op 13 september 2016 13:06
Tijl Damen heeft op de Dag van de Natuurspeeltuin op 10 september een heel geslaagd interactief optreden verzorgd in natuurspeeltuin De Boomhut in Terneuzen. Met behulp van gitaar, drumstel en djembe wist hij de kinderen mee te slepen in een verhaal waarin onder meer de natuurelementen een rol kregen. Toen bleek dat een van de kinderen die dag jarig was wist Tijl daar heel handig de ouders van de jarige bij te betrekken. Heel even leek het alsof de natuurspeeltuin veranderd was in een sprookjesbos, waarbij de kinderen om de vijver heen met muziekinstrumentjes achter de "koning" aan holden. Tijl wist optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van ons terrein. Het optreden was muzikaal, sportief, leerzaam en leuk tegelijkertijd. Ook de volwassenen hebben volop meegenoten van het optreden.
door An D'hondt op 24 september 2015 21:39
Wij hebben dankzij Tijl een superleuk optreden gehad op onze wijkschool Bubao De Wissel in Puurs (België). De kindjes en de leerkrachten waren allemaal enthousiast. Tijl had echt iedereen mee. Superleuk om al die blije gezichtjes te zien ! Zeker voor herhaling vatbaar !
door Erik Biemans op 31 augustus 2015 09:09
Tijl heeft voor KindeX in voorschoten een fantastische interactieve voorstelling gegeven. Met een groep van zo'n 100 kinderen (2-5 jaar) en dito ouders, heeft Tijl er een echt feest van gemaakt. Een zeer gezellige, grappige en muzikale start van onze zomervakantie. Zelfs nu, na de vakantie, krijgen wij nog positieve reacties op deze voorstelling. Wij zullen in de toekomst zeker nog eens gebruik maken van de kwaliteiten van Tijl.
door truus kusters op 29 juni 2015 21:33
Het gouden jubileum feest van onze wandelclub DVG, bestaande uit 46 leden met een verstandelijke beperking en 12 vrijwilligers, was een groot succes. Het hoogtepunt van deze dag was het optreden van Tijl!! De leden werden volop betrokken bij het optreden van Tijl: met z'n allen muziek maken, koning met 2 dienaren spelen, paard rijden op een stokpaardje enz. Wat hebben ze allen genoten!!! Ieder op zijn eigen manier. Een geweldig optreden voor onze doelgroep. Hun reacties: Ik vond het heel mooi. Was leuk! Was mooi! Wanneer komt die meneer weer? Enz... Nogmaals heel veel dank, Tijl!
door Gabien Borm op 25 oktober 2014 14:31
Het optreden van Tijl voor onze kindergroep én tienergroep was geweldig leuk! Het leeftijdsverschil was enorm groot (van 4 tot 12 jaar!) en toch was het voor iedereen leuk! Klasse! Zeker een aanrader!!
;