Ik moet helemaal niks!


IK MOET HELEMAAL NIKS!
Een ode aan lanterfanten

 
Wie zijn toch die twee trage mensen op het podium? Waarom doen ze niks? Waarom gebeurt er niks? Zijn ze te moe? Zijn ze te lui? Willen ze gewoon niet?


Hij moest altijd de beste worden
Zij moest altijd winnen
Hij moest rijk worden
Zij moest succesvol worden
Hij moest beroemd worden
Zij moest berucht en beducht worden


Zij: En nooit was het bereikt
Hij: En nooit was ik tevreden
Hij en zij: Pffffff!
Zij: Maar weet je wat het is?
Hij: Ik moet helemaal niks!
Zij: Helemaal niks!


'Ik moet helemaal niks!' is een hilarische voorstelling over de maakbaarheid en de beperkingen van het leven. Over ambities en teleurstellingen, over grote successen en mislukkingen, over zin en tegenzin, over talent en gebrek daaraan, over dromen van een gouden toekomst en beren op de weg. Kortom, over twaalf ambachten en dertien ongelukken. Maar 'Ik moet helemaal niks!' gaat vooral over accepteren dat het leven komt zoals het komt en dat de mooiste momenten in het leven vaak niet groots en meeslepend zijn, maar juist opvallend niksig.
'Ik moet helemaal niks!' is een voorstelling voor iedereen die steeds zoveel moet, maar niet zo goed weet waarom dat eigenlijk moet.

Ik moet helemaal niks! is geschikt voor kinderen vanaf groep drie en kan op locatie worden gespeeld,
bijvoorbeeld op school, op de BSO, in de bibliotheek, in het theater en op andere plekken waar kinderen komen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Theatergroep Maaistoff maakt theater vanuit liefde en compassie voor mensen, vanuit de overtuiging dat iedereen maar een beetje zijn best loopt te doen om er iets van te maken. Soms lukt dat en heel vaak ook niet, door tegenslag, door koppigheid, door angst, door belemmeringen, beperkingen, onzekerheid, overmoed. Lach er maar om, huil er maar om. Het is goed, jij mag er ook zijn.
Met onze voorstellingen willen we je laten ervaren dat je echt niet de enige bent; we zitten allemaal in hetzelfde schuitje!

De voorstellingen van Theatergroep Maaistoff zijn geschikt voor kinderen vanaf groep drie en kunnen op locatie worden gespeeld, bijvoorbeeld op school, op de BSO, in de bibliotheek, in het theater en op andere plekken waar kinderen komen. Maar de voorstellingen zijn zeer zeker ook geschikt voor volwassenen, want Maaistoff gelooft dat kinderen al heel veel volwassenheid in zich hebben en volwassenen nog heel veel kind.

Theatergroep Maaistoff laat zich elk jaar inspireren door het motto van de Kinderboekenweek, maar de thema's uit de voorstellingen zijn het hele jaar door actueel. Dus ook na de Kinderboekenweek.
Daarnaast maakt Theatergroep Maaistoff elk jaar een Sinterklaasvoorstelling voor scholen en bedrijven om het Sinterklaasbezoek in te leiden

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;