Andere Koek


Andere Koek

Kees en Kato hebben samen een bakkerij. De koekjes en taarten vliegen de oven uit in een razend tempo en ze smaken ook nog eens heerlijk.  Kees kneed het deeg  en Kato versiert de taarten, er gaat nooit iets mis.  Ze zijn een superduo!

Maar op een dag komt er een imposante meneer de bakkerij binnenstappen. Hij heeft een aankondiging voor een bakwedstrijd bij zich: wie bakt de lekkerste taart? Ze beginnen meteen, maar het is nog niet makkelijk om alles alleen te doen.  Het wordt een wedstrijd tussen Kees zijn  torenhoge taarten en Kato haar goudkleurige appeltaart. Wie gaat er winnen?   Andere Koek is een muzikale voorstelling over Jaloezie.

Andere Koek is een voorstelling waarin weinig word gesproken, maar wel heel veel word gezegd. In Andere Koek spelen naast twee acteurs ook twee levende muzikanten mee. De muzikanten spelen verschillende rollen door hun instrument te gebruiken om mee te praten.

PRIJZEN

Prijzen (één voorstelling op een dag)
School: € 1150 School in theater: € 1150 Theater: € 1150

Prijzen (twee voorstellingen op één dag)
School: € 1500 School in theater: € 1500 Theater: € 1500

Prijzen (drie voorstellingen op één dag) 
School: € 2250 School in theater: € 2250 Theater: € 2250

AANTAL BEZOEKERS PER VOORSTELLING

max 250

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Koeterwaals!

Theatergroep Koeterwaals is een Amersfoorts/Utrechts gezelschap. Onze gedeelde interesse is communicatie. Zowel de gesproken taal, de lichaamstaal als andere vormen van communicatie. Hoe ontstaat deze? Wat kan je zeggen zonder woorden? Wat kun je zeggen met muziek? Hoe kan je in de problemen komen als je net die ene zin, net de verkeerde oogopslag of net het verkeerde geluidje op het verkeerde moment plaatst. Menen we wat we zeggen of zegt ons lichaam iets anders dan onze taal? Al deze vragen fascineren ons en proberen wij vorm te geven in onze voorstellingen.
We maken voorstellingen voor kinderen en jongeren. Onze voorstellingen zijn altijd een combinatie van Theater en Muziek

De makers van Koeterwaals zijn, Derk Oudshoorn, Jan Evers en Simone Van den Berg.Jan Evers en Marcel van der Schot.  We werken samen met een dramaturge en regisseur Geke van Boxem. Daarnaast hebben we een vaste lichtontwerper en technicus Dick Cools. Ook werken we regelmatig met andere kunstenaars.

speelstijl

Onze voorstellingen zijn taalarm, licht absurdistisch met een fysieke speelstijl. De verhaallijn is helder en begrijpelijk waardoor de focus in de regie ligt op de interactie tussen de personages met hun gedragingen en emoties. De personages zijn vrij archetypisch en hun gedrag is  in ieder geval altijd grappig, ontroerend en bizar. We zoeken naar een mix van herkenning en vervreemding bij ons publiek.

Vormgeving

Wij hebben een voorliefde voor het maken  een  decor van karton.  Met karton als basismateriaal wordt er een spannend spel gespeeld met 2d en 3d beleving en tussen ‘nep’ en ‘echt’. De fantasie van de toeschouwer wordt erdoor geprikkeld;  een kartonnen taart die in het gezicht gegooid wordt laat een werkelijk spoor van slagroom na. Kartonnen koekjes gaan de oven in en komen er als geurende eetbare koekjes uit.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;